Jarní sluníčko láká k posezení venku na zahradě nebo na balkóně. Jogurtovo-banánové lívance můžete nabídnout hostům ke kávě, nebo si je připravit jako lehkou snídani. Hotové jsou za chvilku a můžete si je dopřát bez strachu o svou linii. Neobsahují totiž žádný přidaný cukr. Pokud použijete na smažení kokosový olej, budou mít lívance ještě zajímavější chuť.
Suroviny:
1 banán
1 vejce
45g mouky z pomletých ovesných vloček
Půl lžičky skořice
30g nízkotučného řeckého jogurtu
Na ozdobu
Čekankový topping s příchutí slaný karamel
Čerstvé ovoce
Postup:
Banán pečlivě vidličkou rozmačkáme do stejnorodé hmoty bez větších kousků, aby byly lívance co nejvláčnější.
Přidáme vajíčko, rozmícháme a nakonec vmícháme mouku z ovesných vloček, skořici a nízkotučný řecký jogurt.
Na pánvi rozehřejeme kokosový (nebo jiný rostlinný) olej a smažíme dozlatova menší lívance. Po usmažení vrstvíme a podáváme přelité čekankovým toppingem a čerstvým ovocem dle chuti.