Můj kousek štěstí

John Travolta - Pomáda z něj udělala hvězdu

Pochází ze šesti dětí, otec prodával pneumatiky. John Travolta to neměl jednoduché. Maminka Helen, příležitostná herečka, synovi cestu na výsluní trošku usnadnila. Zpočátku ho zasvěcovala do divadelních tajů sama, dohlížela na to, jak zvládá role na regionálních scénách. Když bylo synovi šestnáct, přemluvila jeho otce, aby dovolil Johnovi opustit střední školu a vyrazit do New Yorku, kde bydlela Travoltova sestra. John chodil na hodiny tance a stepu, vystupoval jako tanečník v nočních klubech, natáčel reklamy. Hned jedno z prvních představení se mu stalo osudným. S muzikálem Grease čili Pomáda projel polovinu Ameriky. Filmová verze z něj pak udělala hvězdu první velikosti.

Ranvej hned u domu

To už slavný herec bydlel v Los Angeles a do pomyslného seznamu milenek začal zapisovat první jména. Na hereckém nebi v té době nezářila žádná hvězda více. A Travoltu braly fanynky útokem. „Zařadili si mě tenkrát do škatulky sexsymbolů,“ přiznal opěvovaný tanečník po letech. Nebyly to ale pouze jeho vybroušené pohyby, které z něj udělaly muže pronásledovaného ženami. Která kráska by odolala fešákovi, jenž usedá za řídící páku dopravních letadel? Chlapíkovi, co si hned vedle svého domu nechal postavit ranvej?

Zahořel i pro Sandy

On sám se netajil obdivem k Halle Berry (51), s níž si zahrál ve snímku Swordfish. Když se před ním během natáčení objevila jen ve spodním prádle, údajně mu úplně vypadl text. Místo něho se zmohl na: „Bože, podívejte se na to tělo.“ Obdivná replika se dostala jen do škatulky s nepovedenými scénami a k románku mezi nimi nikdy nedošlo. Chladným ho nenechala ani partnerka z filmu Pomáda, Olivia Newton-John (69). Neúspěšné zpěvačce seslalo roli půvabné středoškolačky Sandy samo nebe. A ještě vydatně pomohli strážní andělé. To když se na začátku řešilo, jestli náhodou není Olivia na roli nevinné středoškolačky kapku stará. Byla! V době natáčení jí totiž bylo už dvacet devět let. Ani to však nezabránilo zamilovanému Travoltovi, aby o ní prohlásil. „Když ona vypadá tak neuvěřitelně nevinně. Je přesně takovou dívkou, kterou by chtěl každý chlap představit své mámě. “

Měl obdiv princezny Diany

Lhostejným nezůstal ani k Umě Thurman (47), s níž si zahrál ve filmu Pulp Fiction. Své city k ní vyjádřil jednoduše: „Je tak mysteriózní, exotická a sexy.“ Ke svému úžasu pak zjistil, že ho obdivuje i princezna Diana (†36). Ta ho požádala, aby zatančil na slavnostní party v Bílém domě u příležitosti její návštěvy USA. „Po chvíli jsem si uvědomil, že se díky mému tanci vrací do dospívání, kdy chodila do kina na Pomádu. Byl to vzácný okamžik. Na moment jsem se stal jejím princem.“

Nevěrný gay?

Ač se John Travolta objevil po boku mnoha žen, manželce vždy tvrdil, že jí nikdy nebyl nevěrný. Otázkou je, jaký je jeho vztah k mužům. Zprávy o tom, že tráví každou volnou chvíli v gay barech, se objevují s železnou pravidelností. S manželkou Kelly Preston (55) se rozešli a dali dohromady hned několikrát. V poslední době se však už mluví o definitivní odluce. Kelly už má Johnyho skandálů dost. Manžele však dosud spojují jejich děti. Jejich přátelé rovněž soudí, že rozvod oddaluje též skutečnost, že jsou oba vysoce postavenými členy scientologické sekty.

Záhadní sektáři

Tam nejsou rozvody zrovna v módě. Jsou spolu sedmadvacet let v dobrém i zlém. Nikdy nezapomenou, jak během vánočních prázdnin v roce 2009 tragicky zemřel jejich šestnáctiletý autistický syn Jett. Oba tenkrát dlouho čelili hrůznému podezření, že ve chvíli, kdy dostal záchvat, mu neposkytli první pomoc. „Smrt našeho syna byla nejhorším okamžikem mého života. To, že bych ho nechal umřít, může říct jen absolutní cynik. Člověk, který vůbec nevidí do mého srdce,“ řekl potom raněný herec.     .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden