Moje sladké tajemství

Kariéru herečce nezničila ani zlá učitelka Hajská

Moje sladké tajemství

Na Silvestra ještě hrála divadlo, ale domů už jet nechtěla. A tak vlastně poznala svého osudového muže Jiřího Kepku.

Herecký osud bývá občas nespravedlivý. Vynikající Gabrielu Vránovou (†78) si pamatujeme hlavně jako hysterickou učitelku Hajskou ze seriálu My všichni školou povinní. Přitom byla úplně jiná.

Celý život o sobě říkala, že je a bude Čechoslovačkou. Gabriele Vránové (†78) ale popravdě řečeno nic jiného nezbylo. Vždyť se narodila v Novém Meste nad Váhom českému katolickému básníkovi, profesorovi francouzštiny a literatury, a jeho bývalé studentce, původem Slovence. „Babička z máminy strany byla Maďarka,“ dodávala k tomu.

Odvezli si strýčka i zabijačku

Do Čech se přestěhovali během druhé světové války. Po vyhlášení Slovenského štátu jim spousta lidí dala najevo, že už tam nejsou doma. Azyl našla česko-slovenská rodina

Zbývá vám 89% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden