Moje šťastná hvězda

Kde mají slavní své útočiště?

Domy celebrit

Co osobnost, to různý vkus. Umístění i hodnoty jejich obydlí. Střechu nad hlavou našli v nových moderních domech, ale i ve vilách s rodinnou tradicí. Někteří se pyšní stavbami s historií sahající až do středověku.

Toužil po vlastním bydlení

Václav Postránecký.

Herec, režisér a pedagog VÁCLAV POSTRÁNECKÝ (72) vyrůstal v pětičlenné rodině, která se tísnila ve dvou místnostech na čtyřiceti čtverečních metrech. Pohodlí si tedy mnoho neužil. Když se osamostatnil, toužil po soukromí, které řešil mnoha podnájmy. Často je střídal, za život se stěhoval celkem patnáctkrát. Naposled do svého domu, který si pořídil nedaleko Prahy. Není se čemu divit, že jeho vila je tak velká. Zkušenost z dětství byla zřejmě odstrašující. Dává přednost prostorným místnostem, které nejsou přecpané zbytečným nábytkem. Vybavení jeho krásné vily skýtá kromě patřičného soukromí i pro velmi zaměstnaného herce dostatečné pohodlí. V neposlední řadě musí také lahodit jeho oku. Kde jinde by se měl člověk cítit spokojeně a bezpečně než za dveřmi svého obydlí.

Postráneckého vila je členitá a prostorná.

Ostře hlídané rodinné sídlo

Veronika Žilková a Martin Stropnický.

Herečka VERONIKA ŽILKOVÁ (54) s manželem, hercem a politikem MARTINEM STROPNICKÝM (59) a svou rozvětvenou rodinou, čítající čtyři vlastní a dvě osvojené děti, bydlí v rodinném domě na Praze-západ. Každý člen domácnosti má svoje zájmy a potřeby, takže všechny je skloubit není žádná legrace. Dům je však dostatečně velký, aby v něm všichni našli svoje soukromí. Jediným problémem, který řád rodiny na čas zpřeházel, jsou muži z ochranky, kteří byli přiděleni k ostraze vily i pozemku po nástupu Martina Stropnického do funkce ministra obrany.

Ministr má svůj pokoj

Kromě různorodosti povinností a zájmů manželů mají oba navíc ještě svoje životní stereotypy a návyky, kterých se nechtějí vzdát. „Martin přišel do hotové domácnosti, takže má trochu smůlu,“ směje se Veronika. „Má v našem domě pokoj, který si zařídil svým nábytkem. Do toho já mu nemluvím, ať si dělá, co chce,“ dodala herečka, která se tak musí smířit nejen s oddělenými ložnicemi, ale také s faktem, že svého milovaného muže téměř vůbec nevidí.

Otevřený dům plný citu

Mahulena Bočanová.

Herečka MAHULENA BOČANOVÁ (49) se usadila se svou dcerou nedaleko Prahy v obci Buštěhrad. Měla k tomu dobrý důvod. Tuto oblast Prahy-západ z dřívější doby dobře znala, a navíc zapracovala náhoda. Parcela, na které stojí nyní její dům, byla nečekaně k mání. Už nebylo co řešit. Soused, který vlastní stavební firmu, vilku postavil. Mahulena tedy bydlí se svou dcerkou po mnoha životních kotrmelcích ve „svém“. Platí to dvojnásob, protože dům si nejen zaplatila, ale také si ho vymyslela. Návrh exteriéru si vytvořila sama podle fotek z časopisů o bydlení. S interiérem jí pomáhala kamarádka, bytová architektka. „Nahoře máme každá ložnici se společnou koupelnou, takže v podstatě velmi kompaktní prostor. Přízemí je otevřené celé. Máme tady svoje útočiště a dobře se nám tu spolu žije,“ řekla o své vilce Mahulena Bočanová.

O pár parcel dál stojí její původní bydlení, které vlastní její exmanžel.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden