Můj čas na kafíčko

Kdo uloví svůdníka a milionáře Vašuta?

Idol žen Marek Vašut (55) je znám tím, že si pečlivě střeží své soukromí. Milovník umění o ženách ve svém životě tajemně mlčí, a čas od času se nechá zlákat ke komerčním reklamám. Obstojí jako moderátor milionářské soutěže?

Soukromí Marka Vašuta (55) je opředeno záhadným tajemstvím, které se zatím nikomu nepodařilo během jeho dlouhé herecké kariéry rozluštit. Má co skrývat? Jako jeden z mála slavných herců před časem přiznal, že má sklony k depresím, které díky lékům úspěšně zvládá. To přiznávají častěji ženy, ale muži o psychických problémech mluví jen velmi neradi. Herec trpí bipolární poruchou a možná právě proto žije zcela jiným životem než jiní. Je to snad důvodem, proč se nikdy neoženil a nemá ženu ani děti?

Náročný boj  s depresemi

Marek Vašut trpí zvláštní nemocí, u nás známou také jako maniodepresivní psychóza. Čím je nemoc tolik zákeřná? Na první pohled se může zdát, že ničím, jenže všichni, kteří jí trpí, jsou obětí vyčerpávajících výkyvů nálad - od extrémně dobré pohody až k hluboké, zničující úzkosti a depresi. Kvůli své nemoci tak herec pravidelně navštěvuje psychiatrii. Nemoc by ho totiž jinak úplně zničila. Před rokem a půl měl incident, při kterém při jedné z charitativních akcí údajně napadl fotografa, který se ho snažil tajně vyfotit. Jeho chování je nevyzpytatelné. Někteří jeho kolegové se dokonce nechali slyšet, že se ho někdy bojí. Slavný idol žen se v návalu panické úzkosti prý kdysi pokusil i o sebevraždu. Jak to vysvětluje sám Vašut? „Pořád si myslím, že sebevražda je vrcholným aktem svobody a vlastně jediným skutečně vážným filozofickým problémem.“ A vzápětí dodal, že je to pro něj již uzavřená kapitola.

Marek Vašut

Bez léků by neobstál

Proč o jeho životě nikdo téměř nic neví? Skrývá snad něco, co se nesmí nikdo dozvědět? Souvisí snad jeho utajený soukromý život s jeho vážnou psychickou nemocí? Žena, která stojí, nebo by stála po jeho boku, by lehký život asi neměla, i kdyby do něj byla zamilovaná sebevíc. Vašut nedávno přiznal, že bez pravidelné lékařské pomoci by ho nemoc naprosto ovládla. „Na psychiatrii chodím pravidelně, protože ta nemoc, které se nepřesně říká deprese, vyžaduje pravidelnou léčbu. Díky moderním lékům je to úplně v pohodě,“ vysvětluje Vašut. Jenže nepodceňuje svou nemoc až příliš? Co když se jednoho dne ocitne bez léků a odborníků?  Žena po jeho boku by mu jen prospěla. Pokud ji tedy už léta neskrývá.

Ženu svého života ukázal jedinkrát

Je jednou z mála českých hvězd, které si svůj soukromý život chrání jako oko v hlavě. S věkem zraje jako víno a nejedna žena by chtěla skončit v jeho náruči. Fanynky u televizních obrazovek z něj šílí, jeho kolegyně se při pohledu na něj stále usmívají. On to ale neřeší. „Mé soukromí je opravdu tabu,“ stručně reaguje Vašut pokaždé, když se ho někdo na jeho osobní život zeptá. Jediná žena, která se s ním kdy na veřejnosti objevila, byla jeho matka. I od ní ale držel všechny co nejdál. „Přestaňte nás okamžitě fotit,“ rozzuřil se herec, když svou matku před pár lety vyvedl na uměleckou výstavu své kamarádky a hned se kolem nich objevila skupina lačných bulvárních fotografů, kteří si původně mysleli, že filmový idol konečně do společnosti vyvedl přítelkyni.

Podaří se někdy nějaké krásce dovést herce k oltáři?

Čech to není

Nyní můžeme filmového lamače ženských srdcí vidět jako moderátora úspěšné televizní soutěže Chcete být milionářem? Soutěž měla hned několik moderátorů. Ondřeje Hejmu (65), Martina Preisse (43) a Vladimíra Čecha (+61), který se jako první moderátor se svým pokušitelským výrazem zapsal nesmazatelně do historie Milionáře. Jeho je těžké nahradit. Nepovedlo se to ani Hejmovi, ani  Preissovi. Tak se tvůrci pořadu rozhodli vsadit na charismatického Marka Vašuta. „Je mnohem ostřejší a útočnější. Ale není tak dobrácký, jako byl Vladimír Čech. Ten sice působil jako Mefisto, ale byl empatický, což u Marka tak nepůsobí,“ hodnotí výkony obou moderátorů televizní odborníci. Jenže diváci mají na Vašutův výkon úplně jiný názor. „Čech byl sice jen jeden, ale moderování Vašuta je zas víc zábavné,“ rozplývají se divačky v internetových diskuzích. I když  mu v očích neplanou Čechovy pověstné plamínky, diváky si Vašut podmanil úplně jinak. Získává na popularitě a díky soutěži se možná konečně dozvíme i něco z jeho přísně tajného soukromí. Nebo zůstane dál světu uzavřený?

Bude mít Vašut stejný úspěch, jako měl Vladimír Čech?

Proč mu kolegové závidí?

Vašut je znám nejen svou láskou k herectví, ale i obrovskou vášní k fotografování. Navíc se hodně zajímá i o výtvarné umění. Přestože má duši umělce, složenky se neptají a tak se čas od času nechá zlákat do čistě komerčních reklam. Kdysi jsme ho mohli vidět v reklamě na kávu Douwe Egberts, francouzský týden v Lidlu, autobazar Štěpánek, či lék proti prostatě Prostenal.

Mnozí ho označují za nejznámější tvář české reklamy. Ve své herecké kariéře je úspěšný tak, že mu spousta kolegů jeho slávu, bohatství a úspěch závidí. Sice ho spousta z nich odsuzuje za to, že hraje v šílených reklamách, ale miliony, které si vydělá, by se líbily každému z nich. Ovšem, kdyby takovou nabídku vůbec dostali.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden