Můj čas na kafíčko

Křehká Eva Jakoubková odešla až příliš brzy

Můj čas na kafíčko

Když měla citlivá herečka na jevišti podle scénáře pořádně praštit deštníkem do stolu, nenašla na to v sobě dost sil.

Podlehnout uhrančivosti krásných očí Evy Jakoubkové bylo vždy snadné pro diváky i herecké kolegy. Dáma s nevšedním hereckým talentem by si ale zasloužila mnohem lepší osud, než jakého se jí dostalo.

Když na přelomu 60. a 70. let nastoupila na pražskou DAMU sedmnáctiletá dívenka z Ostravy Eva Jakoubková, hned se šuškalo o tom, že vychází nová hvězda.

A nebylo to jen tím, že Evu k přijímačkám připravovala uznávaná herecká kapacita Stanislav Zindulka. Ten rozpoznal nejen její talent, ale i její úžasnou duši, kterou přirovnal k orosené pavučině.

V roce 1973 absolvovala a nastoupila do divadla v Hradci Králové, ale všichni věděli, že je to jen mezistanice na cestě zpět do Prahy. Angažmá jí po dvou letech

Zbývá vám 89% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden