Moje šťastná hvězda

Křížková varuje ostatní před rakovinou

Vážná nemoc ovlivnila její život

Zpěvačka Hanka Křížková (59) se dlouhodobě potýká se zdravotními problémy, přesto se snaží být stále optimistická. Jen málokdy ji vidíte bez úsměvu na rtech.

Vždy pracovně vytíženou a vitální Hanku Křížkovou před mnoha lety zaskočila zákeřná rakovina děložního čípku. Měla štěstí v neštěstí. Nemoc sice byla odhalena včas, ale přesto si vybrala svoji krutou daň. Vzala jí nadobro možnost mít vlastní děti, se kterými dlouho otálela. Nezbylo nic jiného než se smířit s osudem, ale nebylo to jednoduché. Naštěstí jí zůstal alespoň dětský sen, stala se zpěvačkou, a tak se mu naplno oddala. Všem svým mladším kolegyním, kterým tikají biologické hodiny, klade důrazně na srdce, že kariéra rozhodně není více než vlastní rodina, že o tom něco ví.

Prodělala víc operací

Přibývaly roky a bohužel i kila a s nimi neslavný jo-jo efekt po každém zhubnutí. Ten, kdo s kily nikdy nebojoval, nepochopí, že pro někoho to může být opravdu těžké, a vůbec to nemusí být žádný pecivál, což je případ Hanky Křížkové. Neúměrně byla zatížena její pohybová soustava a přišlo období, kdy byla víc v nemocnici než doma a samozřejmě na jevišti. Nejdříve se podrobila operaci bolavé kyčle, kterou jí vyměnili za novou. Následoval náročný zákrok v koleně a nezbytná rehabilitace. Kvůli operacím dokonce strávila jedny Vánoce v nemocnici. Tohle prostředí ke své nelibosti zná velmi dobře, ale nezoufala ani tam a nezapomínala na svoji práci. Z nemocniční postele dokonce připravila v místní kavárně koncert svých písní, na který dodnes vzpomíná personál i bývalí pacienti. Nezahořkla a obklopila se dětmi, které si pozornost zaslouží. „Už jsem zdravá a v pořádku," potvrzuje, sice ji už zase trápí nabrané kilogramy, ale s těmi zase brzo zatočí, jak ji známe. Netrápí se ani tím, že žije sama, a říká, že je tak zvyklá a nedokáže si už vedle představit chlapa.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden