Moje sladké tajemství
Kuřecí špízy pro celou rodinu
Kuřecí špízy pro celou rodinu

Jednou z nejstarších a nejuniverzálnějších forem vaření je grilování na špízu. Historie špízů sahá až do doby kamenné, kdy naši předkové přišli na to, že oheň může vylepšit chuť masa.

Dnes se špízy těší velké oblibě v kuchyních po celém světě a odráží kulturní diverzitu v různých zemích. Jednou z nejoblíbenějších variant u nás jsou špízy z kuřecího masa a zeleniny. Tento nutričně vyvážený pokrm jednoduše připravíte na grilu i v troubě.

Kromě kuřecího masa a zeleniny můžete do svých špízů přidat i jiné ingredience. Sýr, zejména halloumi nebo feta se během grilování lehce rozpustí a dodají jídlu novou dimenzi chutí.

Kousky ananasu zase přidají exotický nádech a sladký prvek, který kontrastuje s ostatními slanými ingrediencemi. Pokud patříte mezi milovníky masa, pro další vrstvu chuti a textury zkuste mezi kousky masa a zeleniny napichovat i kousky slaniny. Ta přidá špízu šťavnatost a výraznější chuť.

Ingredience na 4 porce:
500 g kuřecích prsních řízků
1 malou cuketu
1 červenou papriku
2 cibule
sůl, pepř
100 ml olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíci hořčice Spak

Ingredience na přílohu:
1 kg brambor
2 lžičky provensálského koření
olivový olej
tatarskou omáčku Spak

Postup:
Maso nakrájejte na kostky. Dejte je do misky, přidejte olivový olej, citronovou šťávu, hořčici, sůl, pepř, prolisovaný stroužek česneku a vše dobře promíchejte. Maso můžete takto připravit i den předem a nechat ho uležet.

Cuketu a papriku nakrájejte na kousky a cibuli na čtvrtinky. Na špejle střídavě napichujte zeleninu a maso. Poté oloupejte a nakrájejte brambory.

V míse je promíchejte s kořením, olejem, a nakonec je osolte. Vysypte je na plech vyložený pečicím papírem. Přidejte špízy a pečte vše společně asi 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Podávejte s tatarskou omáčkou.

Související články
Nadcházející trendy v kosmetickém průmyslu mají vždy silný dopad a vyvolávají velkou pozornost. To platí i o nedávném odhalení nové kosmetické řady od značky Sain, které se uskutečnilo 6. června v nádherných zahradách pražského hotelu The Grand Mark. Právě zde byly nejenže představeny nové produkty, ale akce také posloužila jako příležitost k oslavě dlouhodobé spolupráce […]
Značka Skechers přichází s druhou edicí Skechers x Jen Stark okouzlujících a barevných designů na obuvi, které oživí váš šatník na celou sezónu. Po velkém úspěchu první série, která se rychle vyprodala, obnovuje Skechers spolupráci s umělkyní z Los Angeles a uvádí svou nabídku se širokou paletou stylových tenisek. Kolekce, která je nyní dostupná pro […]
Moje sladké tajemství / 30.5.2024
Milujete italskou pizzu, ale chcete jíst zdravě? Z pohodlí domova si můžete připravit takovou, která je nejen nízkokalorická a nutričně plnohodnotná, ale taky neodolatelně chutná. Při vlastní přípravě získáte kontrolu nad použitými ingrediencemi a můžete si být jisti, že výsledek se obejde bez konzervantů. Připravte si ingredience podle našeho receptu a pochutnejte si na skvělé […]
V pondělí 3. června se uskuteční dvanáctý ročník Fresh Senior Festivalu, akci bude hostit Villa Pellé v pražské Bubenči. Letos se organizátoři rozhodli připojit k oslavám Roku české hudby, jež se konají u příležitosti 200 let od narození Bedřicha Smetany. Jako motto festivalu proto zvolili název písně z opery Prodaná nevěsta – Proč bychom se netěšili. A návštěvníci se […]
reklama
V premium článcích najdete to nejlepší z našich časopisů
Pondělí Běžte svému štěstí naproti
Středa Časopis, který vás naladí do pohody
Středa Týdeník o všem, co hvězdy tají
Čtvrtek To nejlepší, co si ke kávě můžete dát
Čtvrtek Konečně časopis, se kterým vyhrajete
Časopis se kterým minulost nestárne
Nezapomenutelné a milované hvězdy
Můj čas na kafíčko speciál
Extra porce příběhů ze světa slavných
Časopis, který ženám rozumí
Naše časopisy si můžete také výhodně předplatit!
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama

O nás

Jedinečný web, který Vám přináší aktuální zprávy ze světa slavných osobností. Můžete poznat skutečné životy populárních herců, zpěváků či jiných známých celebrit. Odhalit strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend.

Vaše redakce

Copyright © RF-Hobby.cz