Moje šťastná hvězda

Kvůli malování Hlinomaz klidně odmítal práci

Byl nejen vynikající herec samouk, ale snad ještě lepší malíř. Zavalitou postavu měl Josef Hlinomaz (†63) už odmala a kila navíc k němu tak nějak patřila. Ve škole mu to zrovna moc nešlo, záhy opustil také konzervatoř.

Přišel o manželku

Jako herec se ale prosadil i bez příslušného vzdělání a ve všech rolích byl nezapomenutelný. Ať už to byl obhroublý opilec dožadující se svého „cloumáku“ v parodii Limonádový Joe nebo hostinský Palivec ve Švejkovi.

Jelikož byl i skvělý malíř, jeho obrazy se s úspěchem prodávaly v zahraničí a on byl schopen odmítnout natáčení, protože zrovna maloval. Měl dvě velké životní lásky – dobré jídlo a krásné ženy. Když mu v restauraci něco chutnalo, klidně si to objednal třikrát po sobě.

Složitější než s jídlem to měl ale se svými láskami. V mládí byl krátce ženatý, ale manželství skončilo, když svoji ženu načapal s milencem. Nikdy už se pak neoženil a pořídil si dvě přítelkyně najednou, které k němu domů docházely podle stanoveného rozvrhu.

Sen, jenž se vyplnil

Později žil v jedné domácnosti se svou milenkou a jejím manželem a bylo to prý soužití harmonické. S nimi také odjel na svou poslední dovolenou do Jugoslávie, kde to měl rád a prohlašoval, že by tam chtěl zemřít. To se mu bohužel vyplnilo, když dostal v hotelovém pokoji infarkt.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden