Můj čas na kafíčko

Ledecký utajoval dluhy i vzácnou nemoc!

Na rozdíl od jiných zpěváků není známý žádnými skandály ani milenkami. Jaké tajemství skrývá?

Má slavnou dceru i syna, přesto svou ženu stále ukrývá. Proč? Jakou tragédii prožil Janek Ledecký (53) v mládí? Jaká vzácná nemoc pronásleduje jeho rodinu? A je pravda, že si kdysi nadělal dluhy, které dodnes splácí?  

Od té doby, co se začal pravidelně každou sobotu objevovat na televizních obrazovkách jako porotce v oblíbené hudební show Tvoje tvář má známý hlas, si Janek Ledecký (53) opět vychutnává slávu a  pozornost. Jenže na svou dceru Ester (21) už zdaleka nemá. Tu, jako úspěšnou sportovkyni, už zná celý svět. Zatímco jeho hvězda hudebního idola začala pohasínat už před několik lety, její stoupá stále výš. Jenže bez rodičovské podpory, zejména té finanční, by to Ester ani syn Jonáš (22), který je po tátovi úspěšným muzikantem, nikam nedotáhli. Ještě před pár lety se celá rodina Ledeckých potýkala s finančními problémy a sám Janek měl potíže sen zdravím. Jak je na tom dnes? A jakou životní ránu si v sobě stále nese?

Janek Ledecký

Proč neposílal děti do školy?

Proč je snowboardistka Ester Ledecká tak úspěšná? Může za to její přirozený talent nebo rodičovská podpora? Nejspíš obojí, ovšem bez rodičů by se nikdy tak daleko nedostala. Janek se svou manželkou Zuzanou vždy zastávali svérázné výchovné metody a tak se nikdo nedivil, když se provalilo, že své děti neposílají každý den do školy jako jiní rodiče, ale učí je doma sami! „Myslím, že na základní škole jsou děti schopny se soustředit hodinu a půl a zbytek je vlastně hlídání za státní peníze,“ prozradil Janek. Na přezkoušení ale do školy chodit museli a to každý týden. Do školy je rodiče nechtěli posílat i z důvodu,  že tam vždy chytili nějakou nemoc. Není to ale přeci jen trochu zvláštní postoj? Díky škole se děti začlení do společnosti a naučí se vycházet s lidmi. A když do školy nechodí? Přijdou o tuto zkušenost? Zdá se, že právě naopak.

Dcera je slavnější, než otec

Dcera Ester je úspěšná šampionkave snowboardu.

Nic ze svých úspěchů by ale neměla, nebýt velké finanční podpory svých rodičů. Sportovní nadání má sice Ester v genech, jenže zimní sporty jsou jedním z nejnáročnějších koníčků „Zimní sporty jsou nejdražší ze všech. Dražší než golf, takže bez peněz to nejde. Hlavně u Ester, která trvá na tom, že chce jezdit na vrcholové úrovni lyže i snowboard, což je unikát,“ dme se Ledecký pýchou. A až jednou skončí s vrcholovým sportem? Možná se dá stejně, jako otec, na kariéru zpěvačky. Předpoklady k tomu má, jak se kdysi pyšnil slavný otec. Teď ale na nějaké zpívání nemá vůbec čas. A jak je na tom se svou kariérou sám zpěvák? Vzpomněli by si na něj ještě čeští diváci, kdyby teď pravidelně nezasedal v porotě nové televizní show?

Zadlužil se kvůli svým dětem?

Před čtyřmi lety vyšlo najevo, že má Ledecký nemalé dluhy. Ačkoliv prodal své dvě nemovitosti - bývalou Czerninovu loveckou chatu a nový penzion ve Špindlerově mlýně v hodnotě údajně kolem devadesáti milionů, proslýchalo se, že má obrovské dluhy. Proto na jeho dům, který má v místě, jemuž se říká Svatý Petr, prý soud vydal předběžné opatření. „Nikdo tu nic neví. Oni sem teď nejezdí tak často jako dřív. Sousedovi si ale postěžoval, že má nějaké starosti. Je pořád takový zasmušilý,“ nechala se tehdy slyšet jedna z jeho sousedek ve Špindlerově Mlýnu. Všechny zajímalo, proč prý tak narychlo Czerninský zámeček a penzion prodával. Splácel či snad pořád splácí nějaké dluhy? Půjčil si snad kdysi peníze proto, aby mohl svým dětem poskytnout dostatečné zázemí k tomu, aby se z nich stali úspěšné hvězdy, kterými dnes jsou?

Pro své děti udělá všechno. Díky němu to dotáhli daleko.

Krutá smrt bratra ho zlomila

Dluhy ale nebyly jeho jediným problémem. V jeho životě se odehrála smutná tragédie, na kterou dodnes vzpomíná s obrovským zármutkem. V mládí se totiž jeho mladší bratr David (+23) předávkoval drogami. „Když se to stalo, byla to hrůza. Něco tak naprosto nečekaného a neuvěřitelného nás všechny ranilo,“ promluvil o smrti svého bratra Ledecký. Není tomu ani tak dávno, kdy tuhle krutou pravdu odhalil. Pokaždé, když o svém bratrovi mluvil, tak tvrdil, že se někam vytratil. Styděl se snad za něj, že bral drogy? Vzpamatovat se mu pomohla jeho vlastní rodina, kterou tak úzkostlivě léta chránil.„Vždycky jsem svou ženu i děti zásadně a úspěšně bránil před světem showbyznysu. A vůbec toho nelituju,“ prozradil zpěvák. Jenže teď se jeho dcera před showbyznysem musí chránit sama a vzhledem k tomu, že je naše nejúspěšnější česká sportovkyně, musí se naučit mít ostré lokty.

Své ženě je věrný už 30 let

V českém showbyznysu byste spočítali na prstech jedné ruky, kolik párů spolu žije víc než třicet let a ve vztahu jsou stále spokojeni. Jedním z nich je právě Janek Ledecký a jeho manželka Zuzana. „Vážně jsem měl kliku, protože tohle buď máte, nebo ne. Za peníze se ten pocit koupit nedá,“ přiznává Ledecký. V dobách jeho největší slávy mu fanynky padaly k nohám a tak měl bezpočet příležitostí, ale Janek tvrdí, že byl a je své ženě bezmezně věrný. Proč ale svou manželku tak úzkostlivě skrývá? Také ji chrání před showbyznysem jako svou dceru, nebo pro to má vážnější důvody? Teď ho tisíce fanynek vídá každý týden v televizi a sleduje jeho šarm a smyslný úsměv zralého a snad ještě přitažlivějšího muže, než dřív. Díky jeho úspěšným muzikálům, které napsal, ho znají až v daleké Asii. A kdo je dnes úspěšnější? Dcera nebo otec? Vlastně je to jedno. Janek má ve své rodině všechno, co potřebuje ke štěstí. A to mu mnozí závidí!

Před lety visela jeho tvář v každém dívčím pokojíčku.

Celá rodina trpí kvůli vzácné nemoci!

Málokdo o Janku Ledeckém ví, že jeho rodina musí být pod neustálým lékařským dohledem! „Máme v rodině anamnézu Leidenská mutace, což je nemoc, kterou trpí 10 % populace bílých lidí. Jde o poruchu krevní srážlivosti,“ prozradil Ledecký své rodinné prokletí. Navíc lidé, kteří touto nemocí trpí, častěji prodělávají mozkové příhody! A proto celá rodina pravidelně navštěvuje lékaře, který jejich zdravotní stav pečlivě hlídá. Nemoc a rizika s ní spojená prý nejvíc ohrožuje mladé dívky, tudíž nejohroženější z celé rodiny je Ester. Tomu musí uzpůsobovat i svůj životní styl, stejně jako ostatní členové rodiny. Jak moc to narušuje chod rodiny? A nakolik je jejich ohrožení vážné? To se můžeme jen domnívat.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden