Můj kousek štěstí

Lenka Filipová: Pravda o jejím manželství

Když vyplavalo na veřejnost, že zpěvačku Lenku Filipovou (64) opustil manžel Boris Drbal (65), všichni ji litovali. Ztratila přístav jistoty, celoživotní oporu, jeden z nejsilnějších pilířů života, ochranné křídla, mysleli si mnozí.

Jakožto velmi uzavřená žena Lenka Filipová veřejnosti životní krach oznámila jen stroze. „Nerada bych to veřejně rozebírala. Mohu jen potvrdit, že jsem po rozchodu,“ Pravdou ale je, že krach manželství zpěvačka nesla velmi těžce.

Zhroutil se jí svět. Přestala komunikovat s okolím. „Lenka se uzavřela do sebe a jediný, s kým byla schopna komunikovat, byla její dcera Lenny," prozradil člověk z blízkého okolí Filipové. Byl to pro ni totiž šok.

Žili spolu čtyřiatřicet let. O tom, že má její muž zaječí úmysly, totiž neměla ani tušení, stejně tak jako její dcera. „Ani jedné to nešlo do hlavy! Když jsou dlouhodobé problémy v rodině, tak se dá pochopit, že jsou dva lidé od sebe.

V tomto případě ale nic nenasvědčovalo krizi. Bylo to běžné manželství,“ ví nejmenovaný zdroj. Spekuluje se, že právě bolestná událost spustila její vážnou nemoc, o které Filipová mluví jako o "selhání imunity", zřejmě šlo však o rakovinu.

Až nyní se zpěvačka opět postavila na nohy a dostává se do formy. Ukazuje se ovšem, že tato nemilá životní změna pro ni byla spíše vysvobozením. Jak už jsme uvedli výše, zpěvačka o svém soukromí nikdy příliš nemluvila, proto se nikdo nemohl dozvědět, co v manželství prožívá.

Dnes je však zřejmé, že to nejspíš nebyla zrovna procházka růžovým sadem. Zpěvačka to totiž ve slabé chvíli naznačila. Přiznala, že dřív, když žila se svým mužem, nemohla být sama sebou. Nemohla se rozhodovat podle sebe.

„Bude to znít jako fráze, ale odnesla jsem si z toho ponaučení, že se musím radovat ze života, a hlavně být sama sebou. Budu už dělat jen desky, které chci. Není to nepokorné, naopak. Říkám to celé s obrovskou pokorou, ke které jsem dospěla," sdělila nyní, když vydala novou desku.

Chce tím říct, že musela poslouchat manžela? Diktoval jí snad, co má a nemá dělat? To, že si někteří nechají řídit život svým partnerem, nebývá nic neobvyklého. Byl to snad i případ zpěvačky? Třeba si vliv svého chotě zpěvačka neuvědomovala a dál si odepírala své touhy.

Možná i tady platí – každé zlo pro něco dobré a Filipová teď odstartuje novou, šťastnější etapu života. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden