Moje sladké tajemství

Lidi tě budou nenávidět, slyšela Jana Brejchová při rozvodu

Láska Jaromíra Hanzlíka (76) a Jany Brejchové (84) začala za velmi dramatických okolností. Lidé jim nemohli zapomenout, že tak krutě podrazili oblíbeného Vlastimila Brodského (†81).

Zatímco Jaromír Hanzlík (76) byl ženatý s matkou svého syna Davida (54), zdravotní sestrou Jaroslavou, Jana Brejchová (84) v té době s manželem Vlastimilem Brodským (†81) vychovávala dceru Terezu (55). Jenže lásce se občas prostě nedá poručit...

Jejich povahy byly opravdu rozdílné.

Osudová Noc na Karlštejně

Když se dala česká Bardotka dohromady s Brodským, nikdo jim nedával moc šancí. Vždyť byl herec skoro o 20 let starší a Brejchová už měla za sebou dvě krátká manželství – první s režisérem Milošem Formanem (†86), druhé s německým hercem Ulrichem Theinem (†64).

Přesto si nedali říct a brzy došlo na zásnuby. Vzali se v roce 1964, v pátek třináctého. Dlouho se zdálo, že ačkoli byl každý z jiného těsta, patří k sobě. Po čtyřech letech se jim narodila vytoužená dcera a vypadalo to, že je nemůže nic rozdělit.

Jenže jak léta přibývala, zjistili, že jejich rozdílné povahy přece jen nedělají dobrotu. A tak když se kolem Brejchové začal nápadně motat pohledný Hanzlík, neodolala. Stalo se tak během natáčení legendární Noci na Karlštejně.

Věřil, že ji to přejde

Herci byli dobří kamarádi, dokonce měli společnou šatnu v divadle. Možná proto Brodský tajně doufal, že vzájemné sympatie kolegy a jeho ženy za chvíli vyprchají. To se ale nestalo, a Brejchová podala po 18 letech manželství žádost o rozvod. Brodský byl zaskočen, protože se rozvádět nechtěl.

Navrhoval dohodu, že pro veřejnost zůstanou svoji, v soukromí si ale budou dělat, co chtějí. Na to herečka nepřistoupila a označila to za pokrytectví. „On mi tenkrát řekl: Lidi tě odsoudí, na to doplatíš,“ vzpomínala po letech. S Hanzlíkem to navíc nebyl vůbec žádný med. Vydrželi spolu 12 let.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden