Moje šťastná hvězda

Martin Stránský trpí jako zvíře. Kvůli jaru!

Má alergii i na zvířata, ale psa se nevzdá

MARTIN STRÁNSKÝ (46) je nejen populární herec, kterého známe z Ulice, ale bohužel rozmnožuje také řady alergiků. Jak dokáže toto postižení otrávit a zkomplikovat život, o tom se herec s kamennou tváří rozvyprávěl.

Jako malý občas trpěl na sennou rýmu, ale jinak byl docela zdravý, ani kosti si nelámal. V nemocnici ležel jen jako malý kluk, protože mu, jak říká, „rupnul slepák“. Jako puberťáka ho ještě potkala mononukleóza.

Z toho důvodu nemůže ani darovat krev, i když by to dělal rád. Postupem času se však k senné rýmě přidaly další alergické příznaky.  „Když mi dělali testy, napíchali mi asi třicet alergenů a skoro na všechny jsem vykazoval reakci,“ říká herec.

I když se v poslední době objevuje v rolích lékařů a nadaboval skvěle dr. House ve stejnojmenném americkém seriálu, sám nemá nemocniční prostředí příliš rád.

Stresují ho čekárny v nemocnici

V nemocnici ho jen tak nepotkáte. „Pokud to jde, doktorům se vyhýbám. Není mi tam příjemně. A taky si neumím sednout a čekat třeba dvě hodiny, než na mě přijde řada,“ přiznává herec.

Martin Stránský sice chápe, že bez lékařů to nejde, i by měl snahu dodržovat třeba preventivní prohlídky, ale jeho povolání mu k tomu nedává příliš prostoru. „Najít si třeba jenom čas na to, aby si člověk došel k zubaři, je dost komplikované.

Každá taková návštěva se musí hodně plánovat,“ postěžoval si. Čím dál víc se zhoršující alergické příznaky ho ale nakonec donutily vzít lékaře na milost.

Vsadil na přírodu

„Užíval jsem si, když kvetla bříza a řepka. Nakonec jsem v Plzni našel jednoho pana doktora, který mi s kolegy  namíchal v podstatě homeopatickou vakcínu. Jedna dávka stojí okolo tří set a pomůže mi měsíc, šest neděl normálně fungovat,“ pochlubil se Martin Stránský, který je prý alergický i na zvířecí srst, což je docela problém, protože má psa. Než aby ho ale dal pryč, nějaký ten záchvat raději přežije.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden