Můj kousek štěstí

Miláček žen Marek Vašut chce zůstat navždy starým mládencem

Můj kousek štěstí

Chtěl se stát malířem a filozofem jako dědeček. Už jako chlapce ho ale pohltil film.

Jako chlapec nadchl diváky i filmové tvůrce přirozeným vystupováním, v dospělosti civilním herectvím. V divadle ho ale nenajdete. Tento idol žen se věnuje hlavně filmům a moderování.

Dětství prožil v Praze na Novém Městě. Maminka tančila v Národním divadle a otec byl taneční teoretik. K umění měl blízko i dědeček, který byl animátorem kresleného filmu.

Animoval například Rumcajse anebo Štaflíka a Špagetku. „Jako dítě jsem chtěl být malířem a filozofem po něm,“ vzpomíná Marek Vašut (62) na svůj velký dětský vzor. Byl to právě jeho děda, kdo chlapce přivedl na konkurz k filmu Káťa a krokodýl.

Marek Vašut tam šel nerad a dával to najevo. Režisérovi se ale tehdy právě jeho sveřepý výraz líbil a roli mu dal. Dodnes se herec chlubí, že

Zbývá vám 88% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden