Miss World, modelka, herečka, moderátorka – a teď i inspirace velikonočního menu na palubě vlaku. Tatiana Kuchařová opět dokazuje, že má blízko nejen ke kráse a eleganci, ale i k tradici a lidskosti. Její babiččin recept se stal základem pro limitovanou velikonoční nabídku, kterou od 17. dubna 2025 připravují České dráhy ve spolupráci s ČD Restaurant a společností JLV, a.s. Výjimečné sváteční menu se tak dostává přímo na koleje – a to ve stylu, který spojuje gastronomii, charitu a české Velikonoce v tom nejlepším slova smyslu.
Od uvedení na trh bude tato speciální nabídka dostupná ve vybraných dálkových spojích Českých drah, a to až do vyprodání zásob. Na sestavení menu se podíleli šéfkuchaři z Asociace kuchařů a cukrářů ČR, kteří do něj vložili důraz na domácí kvalitu, sezónní suroviny a špetku nostalgie.
Předkrmem je lahodný krém z mladého hrášku s cizrnou a slaninou, hlavní chod tvoří plněné kuřecí stehno s nádivkou z medvědího česneku, podávané s brambory, špenátem a glazovanou mrkví. K tomu se ideálně hodí sklenka vína z moravského vinařství Obelisk, laděná přesně k velikonočním chutím.
Tatiana Kuchařová ovšem nezůstala jen u receptu. Ke každému prodanému velikonočnímu menu JLV, a.s. přidává i něco navíc – 30 Kč putuje na její Nadaci Krása pomoci, která se věnuje důstojnému stáří seniorů. Kuchařová se dlouhodobě angažuje v charitativních a společenských tématech a její nadace již pomohla tisícům osamělých starších lidí.
Velikonoce podle Tatiany Kuchařové tak nejsou jen o jídle – jsou o příběhu, péči a spojení generací. Pokud chcete ochutnat tradiční recept s přesahem, stačí nasednout do správného vlaku. A s trochou štěstí třeba i s výhledem na rozkvetlé jaro za oknem.