Moje šťastná hvězda

Musí ji poslouchat na slovo?

Na každé velké party to uměl parádně rozjet. Herec Vladimír Kratina (67), který si zahrál například v seriálu Letiště nebo Labyrint, zkrátka miluje být ve společnosti. Rád holduje dobrému jídlu a pití a povídá si se starými známými.

Ale jeho manželka Jitka (64) s ním tuto jeho vášeň příliš nesdílí. Ta je raději doma a užívá si klidu a pohody. Nevyhledává přeplněné akce, na kterých si leckdy nemá ani kam sednout. Od svého manžela se tedy v tomto povahovém rysu dost výrazně liší.

Těšil se na staré známé

Nedávno byl Kratina pozván na křest knihy Haliny Pawlowské (64), na který se nesmírně těšil několik týdnů dopředu.

S sebou pochopitelně vzal i svou manželku Jitku, protože chtěl, aby si večer také užila. Hned jak manželé na křest dorazili, na Vladimíra se ze všech stran začali hrnout staří známí, kolegové, a také kamarádi.

Kratina je všechny moc rád viděl, a byl by schopný si s nimi povídat klidně až do ranních hodin. Přece jen se v současnosti nikde moc neukazuje, a tak je pro něj zážitek, když si může s někým po tak dlouhé době povyprávět o tom, co je nového.

Zkazila mu celý večer?

Jeho manželka si ale večer příliš neužívala. Prostory tamní kavárny se jí zdály stísněné a údajně chtěla co nejdříve odejít domů. Když to sdělila Vladimírovi, prý ho to dost naštvalo.

Jitka moc dobře věděla, jak se na křest těšil, a ona ho po chvíli zase tahá domů, kde jsou pořád. Nechtěl trapně svým starým kamarádům říkat, že už musí domů, protože jeho žena se nudí. Navíc se zapovídal i se sympatickou o hodně mladší blondýnkou, která se očividně v jeho společnosti bavila. Manželka ale zřejmě ne. Byl z toho smutný, avšak své ženě se rozhodl vyhovět. Po pár hodinách tedy ze křtu oba zmizeli. Vladimíra to mrzelo, ale na druhou stranu se ukázal jako pravý gentleman. Nenechal svou manželku jít samotnou noční Prahou, jelikož by o ni měl určitě velký strach.

Příště ji nechá doma

Cestou domů měli mít manželé výměnu názorů, která však jen prokázala, jak jsou oba rozdílní.
Navíc se ho měla manželka vyptávat, proč se tak dlouho bavil s jinou ženou. Kratinovi zábava a večírky očividně chybějí a rád by zašel mezi lidi alespoň jednou začas. Nejlepší ale podle něj bude, když příště vyrazí sám, bez manželky. Ta totiž na takovou zábavu není a většinu času se jen dívá na hodinky.

Jejich představa o zábavě je zřejmě úplně jiná a je otázkou, zda budou manželé schopni vymyslet kompromis. Jitka má celkem obavy pustit Kratinu někam samotného, protože přece jen je u žen oblíbený a kdoví, co by se mohlo stát, kdyby ho nehlídala.

Také prý občas nekouká na hodinky, a to pak má Jitka obavy.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden