Moje sladké tajemství

Na smutek tady v Česku roky ordinujeme Janžurku

Moje sladké tajemství

Na DAMU říkali, že je na filmovou herečku málo hezká. Vypálila jim rybník, když se stala legendou.

Když doma řekla, že chce být herečkou, dostala od maminky mokrým hadrem přes pusu. Divadelní texty se nejlépe učí, když pleje záhonek. Otce svých dcer si nikdy nevzala. Snad proto, aby si nemusela měnit jméno. Kdo? Iva Janžurová (81).

Přezdívku Janžurka zdědila po mamince, na kterou tak kdysi volávala sousedka. Od přísné maminky, která ji odmalička vedla k tomu, aby jednou po ní a po tátovi převzala rodinnou kantorskou štafetu. Jenže tady byl mladší ze dvou bratrů, který vyrazil do kina v Pelhřimově pokaždé, když v něm dávali jeho oblíbeného Chaplina.

Doma pak nadšené sestře předváděl skvělé skeče mistra černobílého filmu. Už tehdy se malá Iva skálopevně rozhodla, že z ní bude slavná herečka, komička. Když se se svým tajemstvím při vytírání podlahy svěřila

Zbývá vám 89% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden