Můj kousek štěstí

„Na tragický život jsem já pes!“

Můj kousek štěstí

Heduš Homolkovou na DAMU nevzali, ale na přijímačkách potkala životní lásku.

Královna české filmové komedie. Hvězda československých zájezdových estrád. Citlivá vědma, která ze sedliny dokázala vyvěštit budoucnost. Kdo byla herečka Helena Růžičková?

Kdo někdy potkal Helenu Růžičkovou (†67) v okamžiku, kdy vážila svých obvyklých 226 kilo, nechtěl věřit tomu, že nejtěžší herečka v našich dějinách začínala jako baletka.

Když jí byly tři roky a kousek, 1. září 1939, se stala žačkou soukromé baletní školy Heleny Štěpánkové. Ve čtyřech letech si už zatančila v Národním divadle v přestavení Z pohádky do pohádky.

Malou tanečnici poté angažovali i do Německého divadla. Dětství měla tehdejší Helena Málková vůbec plné paradoxů. Jednou prozradila, že kouřit se naučila právě ve čtyřech letech!

Čekali byste, že rodiče urazili kouřící dceři cigaretu u pusy? Nic takového. „Naši mě

Zbývá vám 85% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden