Moje šťastná hvězda

Na životní trable ordinovala vždy smích a dobrou náladu

Moje šťastná hvězda

Kvůli zákazu soudruhů se místo vědkyně stala z Marie Poledňákové úspěšná scenáristka a režisérka, takže občas tvrdila, že jim za to musí být ve své podstatě vděčná.

O filmech MARIE POLEDŇÁKOVÉ (†81) kdosi prohlásil, že jsou vlastně „hromadným dobrým skutkem“. Rozdávala v nich radost, protože dobře věděla, že obyčejný život na ni není vždy štědrý.

Noblesní scenáristka a režisérka Marie Poledňáková (†81) byla na jednu stranu schopnou a cílevědomou ženou, která uspěla i v podnikatelské sféře, na druhou stranu měla pochopení pro lidská trápení a věděla, že nejlepším lékem na ně je smích a dobrá nálada.

A jako režisérka se zapsala do srdcí herců, kteří s ní pracovali, coby laskavá dáma, jež ale dobře věděla, co od nich chce, a bez zbytečných scén a nátlaku to z nich dostala.

Potvrzují to i slova Nely Boudové (54), která si zahrála v divácky úspěšných filmech Líbáš jako Bůh a Líbáš jako ďábel.  „Vždycky byla vlídná ke všem hercům, měla je moc ráda a uměla to s nimi. Měla největší disciplínu, jakou jsem u ženy viděla.“

Zkoušky osudu

Marie Poledňáková tvrdila, že kdyby neměla těžký život, nemohla by psát veselohry. A dobře věděla, o čem mluvila, protože těch zkoušek osudu ji potkalo během let víc než dost. Včetně vážné

Zbývá vám 86% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden