Moje šťastná hvězda

Nadělala si spoustu nepřátel

Svérázná Jiřina Jirásková (†81) měla talentu na rozdávání a když k tomu připočteme vrozenou eleganci a smysl pro humor, nemůžeme se divit, že jí muži padali k nohám.

Jenže když s nimi skončila, většinou jí nemohli přijít na jméno. Během svého mládí zlomila srdce režisérovi Miroslavu Macháčkovi (†68) a herci Josefu Kemrovi (†72).

Vdaná byla pouze jednou a to za svého kolegu Jiřího Pleskota (†75). Věrnost ale tehdy nebyla její silnou stránkou a brzy byl na světě typický milostný trojúhelník.

Podskalský byl její poslední láskou.

Nemohly si přijít na jméno

Tvořili jej milenci Jirásková a Jiří Vala (†76) a podváděný manžel Jiří Pleskot. A aby to bylo ještě o něco komplikovanější, Vala tehdy žil s populární herečkou Jiřinou Švorcovou (†83).

Když vše prasklo, Pleskot se přiřítil do divadla a vyvolal s Valou docela ošklivou rvačku. Dvě velké kamarádky si od té chvíle nemohly přijít na jméno, a nevydržely spolu ani v jedné šatně. Tradují se nejrůznější historky, že je vždy museli posadit co nejdál od sebe, jinak by došlo k neštěstí.

Mimochodem, nikdy se úplně neusmířily. Navíc Pleskot nevěru své ženy neunesl a nakonec požádal o rozvod. Manželství Jiráskové se tak po pouhých dvou letech rozpadlo.

Jirásková se později zamilovala do režiséra Zdeňka Podskalského (†70) a i když spolu vlastně nikdy nežili, tvořili jeden z nejstabilnějších hereckých párů u nás. Herečka zemřela 7. ledna 2013.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden