Moje šťastná hvězda

Nečekaný návrat Hany Maciuchové do televize?

Herečka zase touží po své práci

Když před rokem HANA MACIUCHOVÁ (70) skončila v seriálu Ulice, byl to pro její fanoušky šok. Když se posléze ukázalo, že herečka bojuje s rakovinou, bylo jasné, že návrat do nekonečného seriálu je to poslední, na co myslí. Jenže teď se karty možná obracejí!

Když se před několika měsíci rozhodla, že opustí jeden z nejoblíbenějších seriálů, kvůli kterému zažívala jeden z pomyslných vrcholů kariéry a dostávala ceny popularity, málokdo chápal, proč Maciuchová učinila tak závažné rozhodnutí.

Snad jen její nejbližší tušili, co se v hereččině životě odehrává. Po pár měsících sama Maciuchová přiznala, že má rakovinu, ovšem v době, kdy dávala sbohem Ulici, svoji diagnózu ještě prý neznala. „V příští sezoně se budu věnovat divadelním projektům. Už nedokážu zvládat podle svých představ obojí. Proto odcházím,“ naznačila herečka, že možná ji zdraví trochu zlobilo, ale že to je tak vážné, netušila možná ani ona sama.

Divadlo ano. A televize?

Dnes je Maciuchová opět fit a snad z nejhoršího venku, i když podle některých se do práce vrátila příliš brzy. Herečka neměla podstoupit ani chemoterapii, zvolila mírnější formu léčby. Dnes ji opět naplňuje hraní, i když, jak předesílala, se mu věnuje méně a zvolila to, co je jejímu srdci bližší – divadlo. Fanoušci by ji ale ovšem rádi viděli i v televizi. Proto když se nyní ukázalo, že je herečka opět fit, se ptají, jestli se pro ni v Ulici nenajde místo. Jestli je šance, aby se Maciuchová vrátila na televizní obrazovky, jsme zjišťovali přímo u zdroje!

Proč opravdu odešla?

Jak všichni víme, postava učitelky Hejlové se ze seriálu pouze vytratila, takže se klidně může vrátit. Ostatně, nebylo by to poprvé. Už před lety si Maciuchová dala pauzu, že se chce věnovat více divadlu. Není vyloučeno, že i tehdy si myslela, že to je definitivní. Jak se domluvila se scenáristy nyní? „Skutečně to považovala za definitivní rozhodnutí. Možná si uvědomila, že příliš práce škodí jejímu zdraví a ona se ve svém věku přece jen nemá potřebu honit za slávou i penězi,“ prozradila nám členka natáčecího štábu.

Od ní jsme se také dozvěděli, že Maciuchovou nejspíš ubíjela i nekonečnost seriálu. „Představte si, že dostanete kvanta textu, který se musíte učit. Natáčí se denně, takže jeden den odříkáte spoustu textu, na další den musíte umět už další. Paní Maciuchová je ve skvělé formě, ale přece jen je to už pro ni náročné,“ pokračuje námi zpovídaná spolupracovnice seriálu. Maciuchová se prý ovšem tehdy při natáčení prořekla, že by jí ani nevadila role v jiném seriálu, jen kratším.

Sama patří do éry legend, které byly zvyklé na série o 20 dílech, a ne na příběhy na pokračování, které trvají více než 10 let. I když pro herečku nebylo jednoduché loučit se s kolegy, členy štábu a jinými spolupracovníky, s nimiž se po celé ty roky setkávala, usoudila, že jestli si nechce zničit zdraví, bude muset z milované Ulice odejít. Je to ale skutečně navždy?

Nečekaná nabídka

Maciuchová, jak jen to šlo, znovu naskočila do vinohradského divadla. I když je váženou paní herečkou, nechybí jí televize, kde se toho také spoustu nahrála? „Pokud by projevila zájem se vrátit, samozřejmě by jí bylo vyhověno. Proto osud její postavy je stále otevřený. Myslím si ale, že buď by to bylo na chvilku, nebo by měla mnohem méně prostoru. A je pak otázka, jestli by to ještě bylo ono,“ přemýšlí náš zdroj. Pravda je, že herečka začala dbát o své zdraví a myslet víc na sebe.

Podle našich informací se rozhodla více cestovat a investovat do péče o sebe samu. Jenže to samozřejmě stojí nemalé peníze, a i když herečka má jistě vyděláno, obavy z finanční nejistoty dřímají asi v každém zodpovědném člověku. Nebylo by tedy nic zvláštního, kdyby se herečka rozhodla vydělávat, seč jí síly stačí. Podle našich informací zatím Maciuchová s nikým nejednala o svém návratu, televize jí ale prý bude chtít nabídnout, že se její postava v seriálu znovu objeví.

V jaké formě a rozsahu, to bude záležet na domluvě. A vůbec prý není vyloučeno, že by se Maciuchová mohla objevit i v jiných projektech i jiných televizí. Jak známo, když někdo účinkuje na jedné stanici delší dobu, stane se tak trochu jejím maskotem. Je to tahoun, kterého si televize hýčká. Exkluzivně jsme tak zjistili, že jméno Maciuchové dokonce padlo při realizaci další série soutěže Tvoje tvář má známý hlas! Samozřejmě by nebyla jednou ze soutěžících, ale lidem z produkce by se líbilo, kdyby usedla na místě porotce, byť by to byl jeden díl.

Nemoc jí vzala to nejcennější

Rozhodnutí samotné je na Maciuchové. Možná si říkáte, že soutěž Tvoje tvář má známý hlas je tak trochu divoká na distingovanou herečku formátu Maciuchové. Kdo by si ale před lety pomyslel, že se Hana upíše nekonečnému seriálu. Žánru, nad kterým spousta jejích kolegů ohrnuje nos, i když je to možná i tím, že sami takovou nabídku nikdy nedostali a jen tiše závidějí. Maciuchová ostatně během své herecké kariéry prošla mnoha proměnami. Pamatujeme si ji jako rozvernou Anči z Krkonošských pohádek nebo Olinku z Ženy za pultem. Pak ale herečka potkala svoji osudovou lásku. Noblesního herce JIŘÍHO ADAMÍRU (†67), kterého jí před 22 letyvzala rakovina. Hana k němu vzhlížela. Byl jejím velkým učitelem.

Jeho odchod ji zlomil

„Pořád jsem byla přesvědčená, že on tu svoji nemoc zvládne. Když to pak spělo ke konci, tak jsem křičela na doktory, ať mi neříkají nic špatného. V jejich popisu práce je zachraňovat,“ svěřila se, jak znovu propukl její temperament. Ona sama nyní podobnou nemoc porazila. Pacienti s touto diagnózou tvrdí, jak jim nemoc pomohla přehodnotit život, priority. Sama nejspíš ví, že není důležité, co si myslí okolí, ale co dělá její duši dobře.

A když to bude jiná práce, která jí přinese rozptýlení, protože to bude něco nového, je jedno, jestli půjde o alternativní divadlo nebo soutěž, která baví statisíce diváků. Jestli Hanku uvidíme na obrazovkách v netradiční roli, to se ještě uvidí, protože oficiálně štáby televize vše drží pod pokličkou nejlépe do poslední chvíle.

Rodinná válka

Jak už to tak bývá, život slavné osoby je v hledáčku široké veřejnosti. Maciuchové se ovšem podařilo zdárně ututlávat své známosti po odchodu Adamíry. I když je pravda, že svého životního partnera natolik milovala, že moc jiných mužů po něm asi neměla. Často se mluvilo o docentovi KARLU PSTRUŽINOVI (74). S ním se Maciuchová měla rozejít, ovšem když bojovala s nelehkou nemocí, byli spolu několikrát spatřeni. Ať už jsou partneři současní nebo bývalí, zřejmě si jsou stále oporou.

Pro Maciuchovou je to o to důlěžitější, protože sama blízkých lidí moc nemá. Z přímých příbuzných je tu ještě její tatínek, který za tři roky oslaví rovných 100 let! Pak by měla mít Hanka ještě sestru SILVII a bratra MILANA. Zatímco se sestrou by měla mít Maciuchová dobré vztahy, a dokonce ji měla finančně podpořit v jejím podnikání, bratr herečky na svoji slavnou sestru ódy alespoň před pár.  lety prý nepěl. Dokonce si měl stěžovat, že zatímco Hanka Silvii poskytla peníze, jemu nijak nepomohla. Sama herečka se k celé kauze vyjadřovat nechtěla. Už je to ale mnoho let a je možné, že nejen čas, ale i nelehká situace herečky vše zažehnaly. Život ostatně je i o návratech. Jestli se v životě herečky tedy uskuteční ten seriálový nebo úplně jiný, to už brzo zjistíme.

Bude se herečka opět objevovat v oblíbené Ulici?

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden