Moje šťastná hvězda

Nejraději by spolu byli pořád

Kdyby prý měli s manželem jen tak sedět doma, byla by to pro ně ztráta času. Navíc by se zřejmě zbláznili!

ZLATA ADAMOVSKÁ (62) a PETR ŠTĚPÁNEK (73) by sice mohli směle pomýšlet na důchod, o ničem takovém ale nechtějí ani slyšet. Cítí se skvěle a užívají si každičkou minutu.


Pro někoho je možná věta, že věk je jenom číslo, ohraným klišé, které lidé rádi a často používají. Jestli je ale někdo důkazem, že je v ní byť jen drobek pravdy, pak jsou to nepochybně Zlata Adamovská (62)Petr Štěpánek (73).


Přestože jsou oba oficiálně v důchodovém věku, rozhodně se tak necítí a z představy, že by měli ze dne na den přestat pracovat a sedět doma s rukama  složenýma v klíně, se jim dělá prý trochu mdlo. Jaké mají tedy plány do budoucna? A hodlají se vůbec někdy odebrat na zasloužený odpočinek?


Elán rozhodně netrácejí 


„Dělám všechno proto, abych si čas, který je mi tady vyměřen, užila a nepromarnila ho,“ vysvětluje svůj přístup k životu představitelka Běly Valšíkové z Ordinace v růžové zahradě. Kdekdo by mohl namítnout, že jakmile se věk překulí přes šedesátku, má člověk většinu pěkných věcí už za sebou a budoucnost v moc růžových barvách nevidí.


S tím by ale rozhodně Adamovská nesouhlasila, protože ona se věkem ani nějakými předsudky ohledně stáří svazovat nehodlá. Má údajně celou řadu plánů, chce toho ještě spoustu udělat, zažít a vidět.


Stejně tak je na tom i její manžel, který je sice o deset let starší a občas na sobě tíhu věku pociťuje, přesto nepropadá splínům. Manželka ho nepochybně svou neutuchající energií a životním elánem nenechá jen tak chřadnout a je jeho hnacím motorem. 


Bez manželky by byl herec možná úplně ztracený.

Šanci nemá ani Hollywood

Navzdory tomu, že jsou oba plně pracovně vytížení natáčením, divadlem a řadou jiných projektů, nezapomínají ani na tolik důležitý odpočinek. Cestování je totiž jejich společným koníčkem, kterého se ani s přibývajícími roky nehodlají vzdát. Dovolenou plánují tři čtvrtě roku dopředu, protože mají stále mnoho pracovních aktivit.

Přesto se o volno nenechají okrást a zatím vždycky nějakou tu skulinku v pracovním diáři našli. „…a přesto nejede vlak. I kdyby volal Hollywood,“ směje se Petr Štěpánek.

Kdo by si ale myslel, že dovolenou tráví tak, že si lehnou na lehátko u hotelového bazénu, pletl by se. Odpočinek, po kterém oba herci touží,  je totiž ryze aktivní. K moři se ale chystají také ze zdravotních důvodů, protože Adamovská je prý alergička a mořský vzduch s ní dělá doslova divy. 

Spolu před kamerou i doma

Pro mnohé manželské páry je představa, že by měli společně pracovat, doslova noční můrou. Štěpánek s Adamovskou to vidí ale docela jinak. Nejenže spolu točí Ordinaci v růžové zahradě, hrají společně i v divadle.

„Pracovat spolu je fajn. My na sebe slyšíme a nebojíme se říkat si výtky,“ vysvětluje herečka s tím, že to je jen na place, doma už práci neřeší. Zkrátka je jim spolu opravdu dobře a jsou rádi, že se na ta „stará kolena“ potkali.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden