Moje šťastná hvězda

Nemocí se omezit nenechá

RUDOLF HRUŠÍNSKÝ (74) řeší jeden závažný problém za druhým. Nemoc mu nedá spát, navíc hrozí, že bude muset opustit svůj oblíbený seriál.

V nekonečné Ulici je už pěknou řádku let. Jeho postava patří mezi ty nejoblíbenější a diváci si bez něj seriál zkrátka nedokážou představit.

Jenže to zatím vypadá, že se to asi budou muset naučit. Rudolf Hrušínský (74) má totiž momentálně ze života hotové peklo a vypadá to, že své působení v seriálu bude muset dobrovolně ukončit.

Problémy s krví pokračují

Rudolfovi šlo několikrát dokonce i o život. Už v minulosti ho trápila nemoc krve, není to tak dlouho, co se zase ozvala. Přestože je to ale vážné a na hematologii je už jako doma, s herectvím stále neskončil. Lékaři mu však natáčení nedoporučují a nařizují mu klid.

Hrušínský je ale neposlouchá a jeho kolegové ho plně chápou a podporují. „Podívejte, pokud herec může chodit a dýchat, tak hraje. To už k tomu našemu povolání patří. Vždyť je to náš život.

Mám o něho samozřejmě strach, ale nejednala bych jinak,“ řekla herečka Zdena Hadrbolcová (83). Nejenže neposlouchá doktory, slavný herec totiž ignoruje i svou milovanou partnerku Helenu.

Varování všech ignoruje

Řekla mu, že se teď bude chvíli šetřit a musí si odpočinout. Jako kdyby ji však neslyšel. Vzal si věci na ryby a šel chytat štiky. Je vidět, že má vlastní hlavu i rozum a bude točit do té doby, dokud nepřestane dýchat.

A přesně tak to taky bere. Jenže kvůli tomu se má s přítelkyní dost často hádat. Herec je ale neblomný a pořád si stojí za svým, ostatně jako vždycky. Nejspíš si ale neuvědomuje, jaké trápení tím druhým způsobuje.

V Ulici tráví většinu času s Danou Syslovou (75), se kterou si padli do oka hned při prvním setkání. A i ona se o svého milovaného kolegu začala bát. Je to asi dva týdny, co ve štábu slyšela, že mají s Rudou problém, že je mu zle, něco mu nateklo či co, a že neví, co bude dál.

„Jak je ale vidět, Ruda se nezapře, má to v genech po otci, ten také pracoval do padnutí. Takoví my herci jsme. Hlavně, ať se to Rudovi nevymstí, ta pracovitost,“ vyjádřila se k situaci. Říká se, že kdyby ze seriálu odešel, nejvíce by se stýskalo právě Syslové, která si na něj za ty roky už zvykla.

Přestat se mu nepovedlo

Už několikrát se snažil Hrušínský přestat kouřit. Bohužel ani to se mu nepovedlo a mají ho kvůli tomu trápit i dýchací potíže. Snad si brzy uvědomí, že už není tak mladý a své zdraví si musí opravdu hýčkat. Divákům by jistě chyběl a peníze se také určitě hodí, ale stojí mu to za to?

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden