Můj kousek štěstí

Není její návrat na scénu unáhlený?

Legendární herečka Hana Maciuchová (70) hlásí svůj velký návrat na divadelní pódia! Přitom ještě před pár týdny bojovala se zákeřnou rakovinou a nikdo netušil, jak to s ní dopadne. Neměla by ale teď spíše odpočívat? Není její brzký návrat na scénu příliš unáhlený?

Když loni v létě skončila její učitelská úloha v nekonečném seriálu Ulice, kde skvěle ztvárnila profesorku Miriam Hejlovou, spekulovalo se o důvodech jejího odchodu. Koncem ledna lékaři legendární herečce Haně Maciuchové (70) diagnostikovali zákeřnou rakovinu prsu a náhle bylo jasno. Maciuchová měla prostě jiné starosti! Chemoterapii odmítla, místo toho se podrobila náročné operaci, při níž jí byl nádor odstraněn.„Výsledky pooperačních vyšetření dopadly dobře. Štěstím je, že se problém tumoru podchytil v počátku,“ hovoří o svém vyléčení téměř jako o zázraku Anče z Krkonošských pohádek. Svůj boj s rakovinou nakonec po dvou měsících vyhrála a nyní už zase, byť pohublá a vysílená, stojí na prknech svého domovského Divadla Na Vinohradech, které znamenají svět.

vládne všechna svá přestavení?

„Moc jsem se na návrat mezi své příznivce těšila! Od rána jsem měla takovou příjemnou trému. Máme vyprodáno, to je skvělé,“ svěřila se oblíbená herečka před svým po dlouhé době prvním představení s názvem Ideální manžel. Do divadla, ve kterém hraje už 45 let, přišla dokonce pěšky. Bydlí totiž jen pár set chůze metrů odtud. Přesto, že svou roli zvládla jako vždy s grácií, únava a stres uplynulých měsíců na ní byly znát. „ Musím být opatrná, nesmím nic uspěchat,“ říká sama herečka s tím, že vše konzultuje se svými lékaři. Největším lékem a balzámem pro její tělo i duši však zřejmě už navždy zůstane potlesk věrných diváků. A herečka už má i další divadelní plány – hodlá se vrátit na scénu Divadla Ungelt a Viola.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden