Můj čas na kafíčko

Nepustí k sobě ani vlastní dceru

Poslední dobou na tom není oblíbená zpěvačka Marta Kubišová (79) ani trochu dobře. A to jak po fyzické, tak po psychické stránce. Je proto jasné, že její nejbližší lidé, a to především zpěvaččina dcera Kateřina Moravcová (42), o ni mají obrovský strach.

Téměř nevychází z domu

„Pořád se mnou něco je,“ prozradila zpěvačka s tím, že dokonce jeden čas neslyšela na pravé ucho. To sice odeznělo, bohužel to ale neznamená, že je jejím zdravotním trablům konec. Právě naopak! „Dostala jsem třetí dávku vakcíny proti Covidu a udělalo se mi strašně zle.

Já opravdu nevím, co se se mnou děje. Rozjela se mi hrozná laryngitida. Jsem pořád zahleněná, a když se ráno probudím, nemůžu ani mluvit,“ postěžovala si před časem Kubišová. Přesto je ale ráda, že se nechala přeočkovat, protože z nákazy koronavirem má prý dlouhodobě velké obavy.

Dcera Kateřina Moravcová (42).

Dokonce takové, že se kvůli tomu téměř uzavřela před okolním světem a ven vychází jen velmi zřídka. A není ani divu, protože paní Marta už dlouhé roky trpí chronickou obstrukční chorobou plic, a patří proto mezi ty úplně nejohroženější.

Je tedy pochopitelné, že se snaží kontaktu s lidmi co nejvíce vyhýbat. Vánoce strávila v naprosté samotě, a to dokonce bez své milované dcery, neboť Kateřina je sice mamince oddaná, ale proti Covidu se zatím naočkovat nenechala, takže návštěva u mámy nepřichází v úvahu.

Přestala se o sebe starat záměrně?

Nynější problémy Marty Kubišové souvisí i s tím, jak je mezi lidmi oblíbená. Zřejmě i proto radikálně změnila svůj vzhled. Ty tam jsou její pověstné kaštanové vlasy, zpěvačka si je přestala barvit a nyní její hlavu zdobí platinově šedá.

„Nechci, aby mě lidi poznávali,“ řekla a na vysvětlenou dodala, že svou pěveckou kariéru už ukončila, a nemá tak jediný důvod k tomu, aby si dál ničila vlasy barvami. To by se dalo ještě pochopit, ale co její blízké údajně znepokojuje nejvíc, je fakt, že se odbývá v jídle.

Proslýchá se, že je prý živa jen o chlebu a pomazánkách. Přitom právě bohatá a pestrá strava je klíčem ke zdravému organismu a silné imunitě. Nezbývá než doufat, že si poněkud rezignovaným přístupem ke své životosprávě ještě víc neublíží.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden