Můj kousek štěstí

Nový film s jeho hity je propadák!

Michal David (50)

Diskotékový král a hitmaker Michal David (50) má problém. Jeho nový film Decibely lásky, který měl být plnohodnotným pokračováním veleúspěšného Discopříběhu, byl veřejností i filmovými kritiky označen jako velký propadák!

Natáčet pokračování úspěšných filmů či seriálů bývá vždycky problémové. Laťka je totiž nasazena příliš vysoko a bohužel se mnohdy nepodaří ani se jí přiblížit, natož přeskočit. Stejné pravidlo se ukázalo platným i v novém filmu zpěváka a producenta Michala Davida (50), který nazval Decibely lásky a který se měl stát pokračováním úspěšného filmu Discopříběh. Komediální filmový muzikál Dicopříběh, jehož první díl byl natočen už v roce 1987 a ve kterém si zahráli hvězdy tehdejšího hereckého nebe jako mladičký Rudolf Hrušínský nejmladší (45) nebo Ladislav Potměšil (70), se stal jakýmsi manifestem tehdejší mladé generace. Snad i proto se dostal tehdy dočkal ještě dalšího pokračování, a nyní po letech ožil snímek s hity Michala Davida znovu. Potřetí. A snad už naposledy.

Non stop až do smrti

"Mým záměrem bylo, aby vznikl film, který je takový, jako jsou a hlavně o čem jsou moje písničky. Aby s ním člověk měl chuť Žít non stop a Žít tak, jak se má, prožíval Lásku, kterou mu každý závidí a cítil přízeň a podporu Pár přátel, co stačí mít," velebil Michal David svůj film ještě předtím, než se na něj snesla zákeřná vlna kritických hlasů. „Kritiky jsem očekával. Důležitá je pro mě návštěvnost, a to je přes šedesát tisíc diváků za víkend. Od fanoušků máme skvělé odezvy a jen samé pozitivní,” nechal se slyšet samotný Michal David krátce po premiéře filmu, který však filmoví kritici doslova smetli ze stolu. Přitom pro pokračování jedné filmové legendy vybral skvělé herce a složil či upravil songy, které celý hudební film doprovází. Bohužel ani známé tváře Lucie Vondráčkové (36), Ivy Janžurové (74) nebo Romana Vojtka (44) snímku, kterému chybí hlavně smysluplný příběh, nestačí.

Hlavní jsou přece peníze

„ Decibely lásky je strašlivý film, ale místy má (nechtěně) nakročeno k velice slušné parodii,“ říkají společné hlasy filmových kritiků. „ Stačilo by najmout zručného střihače, natočit pár minut dotáček, a mohla z toho vzniknout velmi kvalitní komedie,“ shodují se dál. „ Choreografie je také žalostná a jediná davová taneční scéna opravdu působí, jako kdyby filmaři vzali skupinu náhodných děvčat z nějakého internátu a řekli jim, kdy přibližně mají povyskočit,“ dodává další z kritiků. Michal David si však ani přesto nezoufá. Podle něj nezáleží přece vůbec na tom, co řeknou filmoví kritici a vůbec lidi, kteří filmovému kumštu (na rozdíl od něj) alespoň trochu rozumí, ale hlavně na tom, kolik film v českých kinech vydělá. A diváci na něj skutečně chodí! Sice téměř všichni nadávají a litují vyhozených peněz, nicméně konto Michala Davida se vesele plní dál a může být vlastně i přesto to všechno spokojen.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden