Komerční sdělení
Můj čas na kafíčko
Nový rok, nové já!
3 netradiční recepty pro štíhlou linii
Nový rok, nové já!

S novým rokem tradičně přichází i nové příležitosti, jak zlepšit svůj každodenní život. Spousta z nás si dává různá předsevzetí, a mnoho z nich se točí právě ohledně zdraví, stravování a celkově naší postavy. Pokud patříte mezi ně, máme pro vás inspiraci na 3 netradiční, chutná a zdravá jídla. Recepty vás nejen překvapí svou chutí, ale i jednoduchostí přípravy.

 

Nejdříve si představíme 2 zdravé obědové varianty, které si můžete zabalit například sebou do práce do krabičky a na závěr také jeden zdravý dezert, protože přeci jen na každého přijde občas mlsná. Samo o sobě totiž mlsat špatné není, záleží jen na tom v jaké formě a hlavně v jakém množství.

1. Cuketové špagety s avokádovým pestem

Cuketové špagety s pestem představují lehkou a osvěžující alternativu k tradičním rajčatovým těstovinám.

Ingredience:

2 středně velké cukety

1 zralé avokádo

1 stroužek česneku

Šťáva z poloviny citronu

Hrst čerstvé bazalky

2 lžíce olivového oleje

Sůl a pepř podle chuti

Lžíce nastrouhaného parmezánu

Postup:

Cukety nastrouhejte na tenké nudličky.

Pro přípravu pesta v mixéru smíchejte avokádo, česnek, citronovou šťávu, bazalku, olivový olej a to všechno rozmixujte do hladké konzistence. Dle libosti průběžně dochucujte solí a pepřem.

Cuketové nudličky smíchejte následně s pestem a podávejte čerstvé. Opět dle libosti přidejte pro extra chuť parmezán, který celou chuť těstovin ještě zvýrazní. Kdo nemá rád cuketa za studena, může nudličky zlehka osmažit na troše olivového oleje. Labužníci mohou posypat nadrcenými piniovými oříšky.

2. Pečený losos s pomerančovou glazurou

Není tajemstvím že ryby, ale zejména losos jsou bohaté na omega-3 mastné kyseliny podporující metabolismus a zlepšující zdraví srdce. V kombinaci s pomerančovou glazurou dostane celý pokrm lehce sladký a svěží nádech, a vy se po lososu na tento způsob budete moci utlouct.

Ingredience:

2 filety čerstvého lososa

Šťáva z 1 pomeranče

1 lžíce medu

1 lžička dijonské hořčice

Špetka čerstvého tymiánu

Sůl a pepř podle chuti

Postup:

Předehřejte troubu na 200 °C.

Smíchejte pomerančovou šťávu, med, hořčici a tymián a vytvořte glazuru.

Plech vyložte pečícím papírem a následně na něj poklaďte filety lososa. Ty položte osolte, opepřete a potřete glazurou.

Pečte přibližně 12-15 minut, dokud není losos krásně šťavnatý.

3. Kokosový chia pudink s lesním ovocem

Chuť na mlsání občas jednoduše přijde na každého z nás. Pokud se v takové situaci ocitnete, je dobré mít v záloze zdravou variantu mlsání, jakou je například tento kokosový chia pudink. Kokosové mléko mu navíc dodá krémovou konzistenci, zatímco lesní ovoce osvěží a dodá vitamíny.

Ingredience:

400 ml kokosového mléka (z plechovky)

3 lžíce chia semínek

1 lžička vanilkového extraktu

1 lžíce medu nebo javorového sirupu

Hrst čerstvého lesního ovoce (borůvky, maliny, ostružiny)

Postup:

V misce smíchejte kokosové mléko, chia semínka, vanilkový extrakt a med.

Vzniklou směs nechte odpočinout v lednici alespoň 4 hodiny, ideálně přes noc, dokud pudink nezhoustne.

Před podáváním ozdobte čerstvým lesním ovocem.

 

Zdroj foto: fahrwasser / stock.adobe.com

Související články
Bývalá královna krásy, moderátorka Iveta Lutovská (42) znovu okouzlila – tentokrát ale nebyla středem pozornosti ona sama! V doprovodu svého syna zavítala do pražského Světa medúz, kde ji doslova očarovaly nejen vznášející se průhledné krásky, ale také nová expozice svítícího planktonu. A jak sama přiznala, na tuhle návštěvu jen tak nezapomene, a to přesto, nebo […]
Šťavnaté vepřové maso bývá sázkou na jistotu v nejedné domácnosti. Dlouhé pečení krkovice z ní vypeče tuk, čímž maso získá výraznou chuť a marináda zjemní celkovou chuť. Pokud chcete zkusit krkovici v méně obvyklé podobě, použijte kombinaci kvalitního kečupu a černého piva. Ta skloubí sladkokyselý profil rajčat s karamelovými tóny piva, stolovníci tak okusí jinou […]
Dříve se křídla z kuřat v gastronomii téměř nepoužívala, nyní jsou favoritem nejednoho jedlíka díky své šťavnatosti a jednoduché přípravě. Z kultovního pokrmu, jaký známe dnes, se stala legenda téměř náhodou. Vše začalo v roce 1964 v rodinném podniku Anchor Bar ve městě Buffalo ve státě New York. Majitelka Teressa Bellissimo hledala rychlou svačinu pro […]
V pondělí 16. června 2025 se uskuteční již třináctý ročník Fresh Senior Festivalu, akci bude opět hostit Villa Pellé v pražské Bubenči. V duchu letošního motta „Život je hra v každém věku, bez předsudku k hendikepu“ vystoupí nejen profesionální umělci a účinkující z řad seniorů, ale také děti ze znevýhodněného sociálního prostředí či umělci se […]
reklama
V premium článcích najdete to nejlepší z našich časopisů
Pondělí Běžte svému štěstí naproti
Středa Časopis, který vás naladí do pohody
Středa Týdeník o všem, co hvězdy tají
Čtvrtek To nejlepší, co si ke kávě můžete dát
Čtvrtek Konečně časopis, se kterým vyhrajete
Časopis se kterým minulost nestárne
Nezapomenutelné a milované hvězdy
Můj čas na kafíčko speciál
Extra porce příběhů ze světa slavných
Časopis, který ženám rozumí
Naše časopisy si můžete také výhodně předplatit!
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama

O nás

Jedinečný web, který Vám přináší aktuální zprávy ze světa slavných osobností. Můžete poznat skutečné životy populárních herců, zpěváků či jiných známých celebrit. Odhalit strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend.

Vaše redakce

Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz