Moje šťastná hvězda

Ocitla se Ivana Chýlková bez peněz?

Musí vydělávat je Kraus?

Oblíbená herečka IVANA CHÝLKOVÁ (52) byla jednou z hvězd první řady úspěšné soutěže Tvoje tvář má známý hlas, teď ale jako by se po ní slehla zem. Propásla kdysi nejúspěšnější česká herečka možnost vrátit se na výsluní a žít si jako v bavlnce?

Chýlková v soutěži nepatřila k účinkujícím s ohromujícím hlasem, brilantní angličtinou, nepředstavovala ani dokonalé kopie ztvárňovaných zpěváků. Diváci i porota oceňovali ovšem její snahu pobavit, skvěle využila svůj herecký um. I když je Ivana půvabná žena, dokázala si ze sebe udělat legraci. Jednou vypadala jako bezdomovkyně, když ztvárňovala členy dávné kapely Rednex, pak „nabrala“ kila, když ztvárňovala zpěvačku VĚRU BÍLOU (62) nebo zápolila s těžkou maskou na obličeje, když se musela vtělit do malého Korejce zvaného PSY (38). Ivana přiznala, že si sáhla na dno a soutěž pro ni byla velice vyčerpávající. Dokázala ovšem, jak je stále všestranná herečka. Proč nikoho nenapadne angažovat ji v dalších projektech?

DÁVNÁ SLÁVA JE PRYČ?

Herečka byla zejména v 90. letech nekorunovanou královnou českého filmu, kdy za sebou nechávala i takové legendy jako je JIŘINA BOHDALOVÁ (85). Pak skoro zmizela z televizního éteru. Kdo ji chtěl vidět, musel si zajít do divadla a jak všichni víme, právě tady se královsky neplatí. I proto, když se pak objevila v seriálech komerčních televizí, se začalo spekulovat, že herečce ubývají peníze z kasičky. Opravdu na tom byla tak špatně, že vzala něco, co by se jí příčilo? „Ivana je hodně aktivní, i v divadle a při jiných aktivitách si může vydělat velké peníze, každá korunka se ale hodí a v seriálu je to vždy taková jistota,“ prozradila nám kolegyně herečky.

ZA VŠÍM HLEDEJ KRAUSE

Je pozoruhodné, že různé aktivity Chýlkové v televizi jsou i spojené s JANEM KRAUSEM (63), jejím životním partnerem a otcem jejího jediného dítěte JÁCHYMA (18). Oba si spolu zahráli ve snímku Musím tě svést, kde ztvárnili mileneckou dvojici. Kraus nedávno s humorem sobě vlastním naznačil, že to je jediný film, kde sehrál milostnou scénu, což narážel na znásilnění, které jeho postava na Ivaně spáchala. Herečka, do které by leckdo neřekl, že ji bude lákat komerce, se objevila v seriálu ON je žena, kde měl vedlejší roli i Kraus. I ve znělce jeho pořadu Show Jana Krause se Ivana mihne v roli uklízečky, ačkoli do červeného křesla by ji jako hosta prý nikdo nedostal. A s show Tvoje tvář má známý hlas měl prý co do činění i Kraus. Proslýchá se, že byl osloven, aby v pořadu účinkoval, vzhledem k tomu, že má ale pořad na konkurenční televizi, tak prý doporučil právě svoji ženu. Jestli to je pravda, se ale můžeme jen dohadovat.

Říká se jim kráska a zvíře.

JAK SE DO SOUTĚŽE DOSTALA?

Když se herečka objevila ve Tváři, hned se objevily spekulace, jestli je na tom finančně tak špatně, že musí jít do formátu, který divákům k ní nesedí. Možná ale věřila Krausovi, který jí poradil. Nebylo by divu, kdyby měla důvěru v dramaturgyni SIMONU MATÁSKOVOU, která je nejvěrnější spolupracovnicí Jana Krause a která má na starost právě Tvář. V očích některých Ivana mohla klesnout, protože se upsala komerci, pro herečku to ale byla skvělá příležitost, jak si přijít nejen ke slušným penězům, ale i na sebe upozornit. Využila toho?

KDY SE ZASE OBJEVÍ?

Pro vítězku soutěže HANU HOLIŠOVOU (36) byla Tvář jakýmsi obnovením její kariéry. Herečku si pamatujeme z Velmi křehkých vztahů, nepříliš výraznou roli měla v Ulici. Už během soutěže se ale nabídky na práci k Hance prý jen hrnuly. Chýlková ale skoro zmizela. Opět. Budeme snad čekat, až se zase objeví na obrazovce? Až jí dojdou peníze, jak by se mohlo zdát?

JDE Z NÍ PRÝ STRACH

Leckdo má Ivanu zafixovanou jako nekompromisní a suverénní ženu a je proto možné, že některé nabídky herečce mohly utéct právě z toho důvodu, že se lidé bojí, aby je neodpálkovala. Ve skutečnosti to tak ale není. Zacinkání peněz není to, na co herečka slyší. Když ji nabídka zaujme, bez váhání ji vezme. Může to být jak spolupráce s ostříleným režisérem, tak i s čerstvým absolventem filmové školy. Chýlková je totiž žena činu, ovšem raději v práci, než ve své domácnosti, kterou sdílí s Krausem a společným synem.

Ivana je tváří luxusní kosmetiky. Vypadá opravdu skvěle.

U PLOTNY VÍC NADÁVÁ, NEŽ VAŘÍ

Legendární už jsou historky o kuchařském umu Ivanky, které vypráví její partner Jan Kraus.
Často si  jídlo musí obstarat sám, pokud nechce chleba s máslem, jsou ale momenty, kdy se Ivanka chopí vařečky a jde k plotně s tou nejlepší průpravou. Pustí si na internetu video, kde vaří nějaký kuchař a podle něj kuchtí dobrotu, kterou chce naservírovat svým nejbližším. Jenže po chvíli začne nadávat, že je to rychlé a že nestíhá, video neustále vrací zpět a to vše notně komentuje. Z vaření se tak stává velké představení, takže nevypadává z role, která jí je nejbližší.

ČÍM SE TEĎ ŽIVÍ?

Není důvod si myslet, že by herečka byla na finančním dně. Sám Jan Kraus jistě dokáže zabezpečit rodinu a to nemusí být jen z platu moderátora své show. Svého času byl velmi populární na Slovensku, uváděl zde Miss, kdy se odehrála nezapomenutelná nehoda, jak se Kraus propadl do otvoru na jevišti. Dokonce k našim sousedům několikrát přivezl svoji show. Herec má spoustu jiných aktivit, ovšem jeho partnerka, nezůstává pozadu, jak by se mohlo zdát. Není roku, aby nenatočila film, má spoustu aktivit spojených s divadlem. Nedávno se objevila v reklamě na luxusní francouzskou kosmetiku, za což mohla dostat nemalé peníze. Nejspíš je to tak, že herečka neví, kam dřív skočit, jen není tolik na očích.

SVATBA JAKO POJISTKA?

Jak je vidět, herečka nouzí rozhodně netrpí a i kdyby, je tu stále její partner, který ji finančně zabezpečí. Dvojice k tomu zřejmě nepotřebuje ani oddací list, zatím se tedy neodhalilo, že by byli sezdaní. Ostatně už rozvod Jana Krause s jeho bývalou manželkou JANOU KRAUSOVOU (62) proběhl v utajení, a kdyby to Jana neprozradila v televizním pořadu své kamarádky HALINY PAWLOWSKÉ (61), možná bychom o tom nevěděli dodnes. Ivana ale po sňatku tak dychtivá zřejmě není. Jak nám její přátelé prozradili, umí být generál, že i takový suverén, jako je právě Kraus, dokáže zjihnout. Herečka si ho tak nepotřebuje pojistit oddacím listem. A i kdyby se stalo, že by někdy neměla peněz nazbyt, neponížila by se k tomu, aby ji muž živil. Nejspíš by se objevila další příležitost či role, kde Ivana zazáří. Jak dlouho ale budeme čekat? Doufejme, že vzhledem k jejímu talentu, ne dlouho.

Herečka si ze sebe umí udělat legraci. Poznali byste ji?

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden