Moje šťastná hvězda

Olga Šípková se z ničeho nic sesypala

Zvítězila nad sebou

Ani se nechce věřit, že OLGA ŠÍPKOVÁ (46), dvojnásobná mistryně Evropy a mistryně světa ve sportovním aerobiku, někdy v životě selhala. A přece se to stalo.

Olga je ve své podstatě vlídný a smířlivý člověk. Ve všem hledá jen to pěkné a nikoho nechce zklamat, i kdyby to mělo být na její úkor. V 28 letech byla na vrcholu sil i popularity. Posbírala ve svém oboru nejvyšší sportovní ocenění a na radu manžela, který stál pevně po jejím boku, začala podnikat.

Na vrcholu

V roce 1999 založili svoje první fitko. „Počítal půl roku, aby zjistil, že i s těmi nejskeptičtějšími prognózami se uživíme. Je velmi odpovědný člověk a raději vidí věci v černých barvách.
Dělá to jen proto, aby nakonec vypadaly šedé,“ říká o manželovi sportovkyně, která se stala vytíženou osobou a brala si toho na sebe moc. Nejhorší byla odpovědnost, kterou cítila k rodině i práci.

Nesměla zklamat

Podruhé otěhotněla v době, kdy jí tatínek umíral na rakovinu. A jako by žila v schizofrenním světě – v jedné chvíli byla doma u sporáku, ale za hodinu už krásná a upravená byla na očích veřejnosti. Pozvolna však začala zjišťovat, že s ní není něco v pořádku. Přišla nespavost, najednou se rozplakala a nevěděla proč. Stále hledala chybu u sebe. Až když se téměř před celým národem v přímém přenosu zhroutila, pochopila, že sama svůj problém nevyřeší.
Skončila na psychiatrii v Bohnicích. Deprese ji dostaly na úplné dno. Dnes má vše pod kontrolou, nestydí se o tomto období mluvit. A konečně po čtyřicítce pochopila, že superženou být nemusí.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden