Moje sladké tajemství

Zásadový a charismatický Petr Čepek (†54). Pod maskou cholerika tlouklo citlivé srdce

Moje sladké tajemství

Když nemocný natáčel snímek Díky za každé nové ráno, dobře věděl, že je to jeho poslední film.

Měl charismatickou tvář, uhrančivé tmavé oči a diváci obdivovali jeho herecké výkony. Petr Čepek (†54) byl ale především zásadový člověk, který se stal morálním vzorem pro své kolegy i přátele.

Herec s očima temnýma a hlubokýma jako dvě studny měl těžký start do života a velmi bolestný konec. Roky mezi tím ale Petr Čepek (†54) prožil doslova na plný plyn.

První velká role

Budoucí slavný herec se narodil 16. září 1940 na pražském Smíchově do rodiny, která odjakživa milovala umění. Zatímco maminka Miloslava měla hudební vzdělání, tatínkovo srdce tlouklo pro divadlo.

Jen krátce nato, co se manželům narodil druhý syn Karel (81), však tatínek onemocněl a po velice těžké operaci zemřel. Maminka se pak i s dětmi vrátila do Hrabůvek, odkud pocházela.

Tehdy se Petr, ačkoli byl vlastně ještě malý kluk, ujal své první velké role. Stal se

Zbývá vám 87% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden