Moje šťastná hvězda

Pohádkový Rumburak ženským svodům odolává

Moje šťastná hvězda

Jiří Lábus (69) je mezi svými přáteli známý jako zapřisáhlý starý mládenec. Dokonce prý tvrdí, že mu žádná žena nesmí překročit práh domu, protože by mu tam nadělala nepořádek. To je také patrně důvod, proč svůj majetek jednou odkáže cizím dětem.

Budoucí herec Jiří Lábus se narodil 26. ledna 1950 v porodnici v pražské Londýnské ulici do rodiny architekta a zdravotní sestřičky. Dětství prožil na Vinohradech v činžáku v Bělehradské, a už odmala pokukoval po divadle a výtvarném umění.

Už jako malý kluk rád kreslil, tehdy snad mnohem víc než jeho mladší bratr Ladislav (67). Ten se stal, stejně jako jejich otec, v dospělosti architektem. „My jsme nikdy nebyli bratři, co spolu prožívají všechno společně.

Každý jsme měli svůj svět,“ vyprávěl později Jiří. Zároveň ale dodával, že i když byli každý úplně jiný, tak se vždy měli a stále ještě mají velmi rádi.

Žehličky jsou jeho osudem

Herec na sebe také nedávno prozradil, že byl už jako malý kluk pěkný rošťák. V pěti letech dokonce vyhodil na prvomájový průvod z okna žehličku. „Kdybych to ale udělal o

Zbývá vám 88% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden