Můj kousek štěstí

Popelka se vrací, bude hrát v nové pohádce!

Libuše Šafránková (62)

Když se počátkem března v médiích objevila zpráva o úžasném návratu naší legendární Popelky Libušky Šafránkové (62) nejen do života, ale i na filmové plátno, jásala snad celá zem! Rakovinu se jí podařilo odvrátit a teď už se prý učí nový scénář.

Herečka Libuška Šafránková (62) vyhrála svůj boj nad zákeřnou rakovinou plic a bude zase hrát! Podobné titulky křičely ze stran hlavních zpravodajských médií počátkem března tohoto roku. Celý národ se proto raduje, snad nejoblíbenější česká herečka všech dob je po nemoci, která jí více než rok ztrpčovala život a kvůli které se dokonce s manželem přestěhovala z Prahy do Šlapanic u Brna, konečně zpět! „ Cítím, že bych měla něco pořádného udělat," nechala se před časem slyšet legendární manželka neméně legendárního herce Josefa Abrháma (76), se kterým oslaví letos neskutečných čtyřicet let společného manželství. A oslavy to nebudou ledajaké! Čtyřicet let společného života oslaví Libuše Šafránková se svým mužem Josefem Abrhámem nejen láskou, pokorou a porozuměním, která je provází doslova na každém kroku, ale i společnou prací.
Po letech, kdy spolu tváří v tvář stáli před kamerou jako manželé v nezapomenutelných komediích Svatební cesta do Jiljí nebo Vrchní, prchni si spolu znovu zahrají veselý manželský pár v nové pohádce režiséra a herce Jana Budaře (38) s názvem Princ Mamánek.

Bude hrát královnu

A to není zdaleka všechno! Šafránková se rozhodla vrátit se výsluní českého filmu se vší parádou! Nejen, že přijala roli královny v Budařově Mamánkovi, který se už začal točit na zámku v Dětenicích nedaleko Prahy, odmítnout nemohla ani úlohu odborné poradkyně v připravovaném projektu svého dobrého kamaráda, režiséra Jana Svěráka (51). Ten právě finišuje přípravné práce na pokračování legendární a na filmového Oscara nominované Obecné školy s názvem Po strništi bos. V prvním díle hrála Libuška krásnou maminku a ženu Zdeňka Svěráka (80), který právě oslavil neuvěřitelných osmdesát, v pokračování filmu Svěráka mladšího se však už neobjeví.
Přesto na ní tvůrci nemohli jen tak zapomenout. „Libuška v tom hrát sice nebude, rodiče bude hrát někdo jiný, protože jim má být podle scénáře pětatřicet let, ale dohodli jsme se, že na roli připraví Terezu Voříškovou (26), která tam bude hrát maminku,“ říká s úsměvem Honza Svěrák , který je rád, že se Šafránková uzdravila a že mu s náročnou přípravou filmu pomůže. Chtěl by, aby Voříšková „odkoukala“ od Libušky, které je prý podobná, její herecký styl. „Libuška mi říkala, že si budeme hodně povídat a že to bude šup šup. Ona je hrozně hodná,“ směje se Tereza Voříšková, jejíž krása je opravdu stejně oslnivá, jaká byla kdysi ta Popelčina.

l132

Velký návrat na scénu

Podle všeho se tedy zdá, že naše milovaná Popelka už má skutečně všechno zlé za sebou! Kdykoli se objeví na veřejnosti, svými úsměvy rozhodně nešetří a energie, která jí v uplynulých měsících tolik scházela, je nyní konečně zpět. Díky skvělé péči manžela i své mladší sestry Miroslavy Šafránkové (57), která byla Libušce po náročné operaci plic i následné rekonvalescenci neustále k dispozici, nyní Libuše Šafránková hlásí svůj velký návrat na scénu. Kromě výše jmenovaného Mamánka a pokračování Obecné školy se chystá Šafránková podpořit také první velké filmové dílo svého syna Josefa Abrháma mladšího (39), který zdědil po svých rodičích zřejmě nejen podobu, ale hlavně filmové cítění, nadání a talent.Proto vystudoval režii a nyní chystá natáčení svého celovečerního filmu s názvem V klidu a naplno. A rodiče jsou jsou bezesporu moc rádi, že mají doma šikovného pokračovatele rodu, snad i proto oba souhlasili a v režii svého syna si bok po boku v jeho novém filmu zahrají. Již brzy tak bude Libuška Šafránková znovu zářit na filmovém výsluní!

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden