Moje šťastná hvězda

Proč se jí najednou v ničem nedaří?

Poslední léta plní jejich rodinnou kasičku především manžel Mirek. Není divu, že je z nedostatku kšeftů tak moc podrážděná.

Nevydělává tolik, kolik by si představovala, její vztah s manželem také nemá být ideální a do toho ještě řeší rodinné drama s otcem. Zpěvačka MARTA JANDOVÁ (46) to nemá jednoduché.

Vposlední době jí údajně není příliš do smíchu. Zpěvačce a moderátorce Martě Jandové (46) se totiž nedaří hned v několika oblastech jejího života. A nejvíc to momentálně pokulhává v té pracovní.

I když se jí manžel, gynekolog Miroslav Verner (42), snaží být oporou, ona to tak moc nevnímá. Už pěknou řádku měsíců totiž Marta nevydělává tolik, na kolik byla zvyklá. Dřív měla jeden koncert za druhým, dělala rozhovory, chodila na akce, ale v poslední době jako kdyby to všechno utichlo.

Proslavil ji tatínek

A to pro není rozhodně nic příjemného. Kde se stala chyba a proč už o zpěvačku není takový zájem? Není tajemstvím, že Jandová je známá především díky svému slavnému tatínkovi Petru Jandovi (78), rockovému zpěvákovi a frontmanovi kapely Olympic.

Slavné jméno jí pochopitelně pomohlo k rozletu, ale pak už si musela poradit sama. Ze začátku se jí dařilo, ale teď už tomu tak není. Mohly by za to spory, které Marta se svým tatínkem vedla?

Jandové totiž přišlo šílené, že má její otec ve svém věku stejně starou dceru jako ona svou Marušku (6). Je také veřejně známo, jak tvrdou výchovu Janda své dceři dával, a ona teď vidí, že u svých dalších potomků je o dost benevolentnější, což se jí také mělo dotknout.

Jako moderátorka pohořela

Před několika měsíci Marta vkládala veškerou svou energii a píli do nového projektu, ve kterém viděla velkou perspektivu a především možnost velkého výdělku.

Šlo o její televizní pořad Marta, který byl v podstatě jen další obyčejnou talkshow. Není tedy divu, že diváky příliš neoslovil. Televize odvysílala několik dílů, a i když Marta pořád doufala, že se situace zlepší, nakonec tomu tak nebylo.

A jak už to tak občas v dnešní době bývá, i tento její projekt stáhli z vysílání, což jí bylo pochopitelně líto. Přišlo jí, jako kdyby veškeré její úsilí přišlo vniveč.

Možná to byl ten zlomový bod, kdy si uvědomila, že už asi není u diváků tak oblíbená jako kdysi. Odrážet se to má i na jejím sebevědomí a na kdysi temperamentní zpěvačce to je dost jasně vidět.

Chybí jí zpívání?

Mnoho zvukových a hlasových odborníků na její moderátorský projev reagovalo jednoznačně. Na její mluvě je znát, že je se živí zpíváním, protože místo mluvení tak trochu „pozpěvuje“.

Všimli si toho i někteří diváci, kteří Jandové poradili, aby se raději věnovala zpěvu a moderování přenechala někomu zkušenějšímu. I jí pódia a rozjařené davy fanoušků chybí.

Momentálně ale příliš naplánované práce nemá, a i kdyby měla, její honoráře rozhodně nejsou tak vysoké, aby si z nich mohla žít nad standardy. Finanční jistotu jí už dlouhou dobu zajišťuje její manžel Miroslav.

Jak to tak ale vypadá, to je právě to, co Jandové začíná tak moc vadit. Chtěla by mít totiž pocit, že se o rodinu taky dokáže postarat.

Závidí mu práci?

Verner jako vyhlášený gynekolog nikdy neměl o práci příliš nouzi. Má své stálé klientky, které k němu docházejí, a on se tak nikdy nenudí. To ale nejspíš nemůže říct Marta, která většinu času tráví v domácnosti a s dcerou.

Sice chvilky strávené s Maruškou miluje, o tom nen sporu, ale ráda by přece jenom taky někdy „vypadla z baráku“ a věnovala se nečemu docela jinému, než je péče o dítě a domácnost.

Zvlášť když si večery strávené v dobré společnosti a s kapkou lahodného moku vždy tak užívala. Její manžel si ráno odejde, odpoledne přijde a nechá se jistě obskakovat.

Zato ona se musí neustále motat v kuchyni a kolem úklidu. A to zkrátka k Martě moc nejde. A nedostatek práce se pomalu, ale jistě začíná projevovat i na její psychice.

Manžela dokonce měla podezírat z nevěry, což se mu zdálo už jako naprostý vrchol. Nicméně kdoví, jak se k němu jeho klientky chovají, vedle muže gynekologa by možná měla obavy nejedna žena.

Jde to s nimi z kopce

Jejich manželství se tak nyní otřásá v základech. Za všechno zřejmě mohoou finance a nedostatek pracovních nabídek. Marta doufá, že v letní sezoně se to všechno zlepší a bude už zase moci koncertovat.

Chce využít všech možností, které se jí naskytnou. Její manžel doufá, že to vyjde, protože její chování v poslední době už asi nemůže vystát.

Věčně je bezdůvodně naštvaná, nic ji nebaví,a do toho ho začíná obviňovat z nevěry a má kontrolovat jeho práci. Bojí se snad Verner, že odhalí něco, co mělo zůstat tajemstvím? Nechme se překvapit.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden