Moje šťastná hvězda

Proč Štěpánová zkouší, kolik vydrží?

Bez pomoci manžela by to nezvládla!

Představitelka vrchní sestry Babety z Ordinace v růžové zahradě BÁRA ŠTĚPÁNOVÁ (56) vypadá jako rázná ženská, kterou jen tak něco nerozhází. Opak je ale pravdou. Herečka roky úspěšně skrývala své psychické problémy. Trpí totiž stavy úzkosti!

Od té doby, co se v nekonečném seriálu Bára Štěpánová objevila, stala se pro své fanoušky zřejmě už navěky potřeštěnou vrchní sestrou Babetou. A jak to tak bývá, přiřkli jí i vlastnosti, které její postava má. Pro diváky je tak i herečka samotná symbolem rázné ženy, která si hravě poradí s každým problémem a energie má tolik, že zvládá řešit i spletité potíže všech okolo. Štěpánová je však trochu jiná. Jak nedávno vyšlo najevo, není zdaleka tak silnou osobností, jak si mnozí mysleli.

Ačkoli se snažila hodně, nepodařilo se jí své problémy utajit. Podle dostupných informací totiž trpí velmi zkličujícími stavy úzkosti, které provázejí záchvaty pláče. A co v ní takové pocity probouzí? Jsou to snad agresivní fanoušci, nebo dluhy a exekuce, s nimiž byla v posledních letech spojována?

Prožívá hrozná muka

Není to popularita ani finanční problémy, které dovedly herečku do ordinace odborníka. „Mám problém, přijdu na úřad nebo na poštu a paní za přepážkou na mě vyhrkne: Tady to máte špatně vyplněný! A já se rozpláču,“svěřila se Štěpánová s tím, že kromě pláče se jí zmocní strašná panika. Stačí prý doslova maličkost, aby se začala hroutit.

„Prostě jak vidím nějaký formulář, udělá se mi zle a začnu se chovat úplně iracionálně,“ dodala ještě seriálová sestřička, pro kterou je jakékoli jednání s úřady doslova noční můrou. To je ostatně důvod, proč má svého manžela MIROSLAVA BARABÁŠE (54) stále při sobě. Je to totiž právě on, kdo pomáhá herečce vyřizovat na úřadech důležité věci.

Léčbu vytrvale odmítá

„Byla jsem kvůli tomu i u psychiatra, asi by se s tím dalo něco dělat, ale musela bych chodit na terapie,“ uvedla herečka s tím, že to zatím není podle ní třeba. „Samozřejmě se to může ale změnit,“ jako by sama sebe přesvědčovala, že je vlastně nyní všechno v pořádku. Štěpánová tedy léčbu odmítá, ačkoli si je podle všeho vědoma, že se její stav do budoucna s největší pravděpodobností nezlepší.

Podle člověka z jejího blízkého okolí za hereččiným odmítáním terapií není nedostatek času nebo tvrzení, že to zatím není třeba. Náš zdroj se domnívá, že herečku nejvíce děsí právě ony terapie. Spočívají totiž v tom, že by Štěpánová musela cvičně docházet na úřad, až by „otupěla“ a stala se vůči stresu z toho místa imunní. A vzhledem k tomu, jakou hrůzu jí tyto prostory nahánějí, dá se jen těžko předpokládat, že se k terapii někdy odhodlá.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden