Moje šťastná hvězda

Propadl znovu Kaiser závislosti na alkoholu?

Dokázal se zbavit svého problému?

Komik, který je považován za nejlepšího herce současnosti, OLDŘICH KAISER (60), prošel už pětkrát protialkoholní léčbou. Po jeho posledním pokusu nadobro skončit s pitím se zdálo, že uspěl. Jak se ale zdá, není v jeho silách se ho vzdát.

Pít začal geniální herec údajně už v roce 1983, kdy se jeho manželce NADĚ KONVALINKOVÉ (65) narodila dcera KAROLÍNA (33). Vážné problémy s alkoholem ale přišly až o několik let později. Byla to právě jeho žena, úspěšná herečka, která ho celou dobu držela nad vodou a omlouvala jeho průšvihy, kterých se v alkoholovém opojení dopustil. Utajit před veřejností problémy svého manžela se jí však nepodařilo. Konvalinkové nakonec došla trpělivost až po pětadvaceti letech, kdy se s nenapravitelným manželem nechala rozvést. Přesto na něho nedá dopustit a věří, že po boku nové partnerky DÁŠI VOKATÉ (63) seká dobrotu a nepije. Bohužel to ale vypadá, že Kaiserova opakovaně léčená závislost nemá v plánu herce ze svých spárů pustit.

Opilý dělal průšvihy

Kaiser dostal do vínku obrovský herecký i komediální talent. Pokud je střízlivý, hraničí podle kritiků jeho výkony až s genialitou. Kvůli závislosti na alkoholu o slibnou kariéru ale málem přišel. Průšvihy, časté absence a nezodpovědné chování přinesly několik výpovědí. V 90. letech se stal Kaiser alkoholikem „na plný úvazek“. Tehdy se dostaly zvěsti o jeho problémech na veřejnost naplno. Mohl za to okamžik, kdy si na stadionu v Ostravě stáhl během natáčení kalhoty a na zaplněnou tribunu vystrčil pozadí. To ovšem nebylo to nejhorší, co herec provedl. Dodnes se traduje, jak opilý odmítal po zavíračce opustit pražský bar. A tak zoufalý personál zavolal policii. Po příjezdu strážníků vyskočil herec jednomu z nich na záda a křičel, že je klíště (podle pověstné scénky), a druhého zbil.

Marné pokusy o nápravu

V okamžiku, kdy se během představení měl přímo z jeviště ptát diváků, jestli nemají něco k pití, bylo jasné, že je léčba nevyhnutelná. Přestože jí prošel opakovaně, nepřinesla požadované výsledky. Potíž je podle některých v tom, že dokud má práci, je všechno v pořádku. Jakmile natáčení skončí, vrací se prý opět ke skleničce. Ačkoli mu byla doporučena úplná abstinence, minimálně pivu odolat nedokáže. Odborníci komentují jeho chování jako chůzi po šikmé ploše. Vloni během natáčení pohádky Řachanda, ve které hraje ponocného, neměl údajně k alkoholu daleko. „Bylo na něm vidět, že v tom zase lítá,“ komentoval situaci zdroj ze štábu.Jak je tomu nyní, těžko soudit.

Buď popíjí tajně a jeho partnerka ho drží na uzdě, nebo se mu konečně podařilo s démonem alkoholu skoncovat.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden