Můj čas na kafíčko

"Ribanna" Karin Dor si vzala staršího režiséra a role se jen hrnuly!

Můj čas na kafíčko

V první polovině 60. let udělal Harald ze své mladé ženy velkou hvězdu!

Všichni si Karin Dor  (†79) pamatujeme jako Ribannu, do které byl zamilován Vinnetou. Nejen tuto postavu mladé indiánky si zahrála díky svému manželovi, režiséru Haraldu Reinlovi  (†78).

Prožili spolu 14 let. Harald Reinl výrazně pomohl své o 30 let mladší ženě s kariérou. Oba si v životě prošli třemi manželstvími. Pro Haralda bylo to poslední bohužel tragické.

Okouzlila ho v šestnácti!

Filmy podle románů Karla Maye mají své obdivovatele nejen mezi pamětníky. Možná si to neuvědomujete, ale krásnou brunetku Karin Dor jste viděli nejen jako Ribannu ve snímku Vinnetou-Rudý gentleman, ale i jako Ellen v Pokladu na Stříbrném jezeře.

V té době už žila s Haraldem řadu let a měla za sebou také další úspěšné filmy. Splnil se jí tak sen, za kterým si šla už od dětství. Chtěla být herečkou a začínala malými rolemi v komparzu. Už v šestnácti letech okouzlila během jednoho natáčení právě Rakušana Haralda Reinla.

Nechala kvůli němu studia na gymnáziu a výrazně staršího partnera, který měl za sebou už jedno nepodařené

Zbývá vám 67% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden