Můj kousek štěstí

Říkali jim „máma a táta“

Eliška Balzerová, Tomáš Topfer

Kdysi je spojovala láska k divadlu a společné hluboké přátelství. Dokázali spolu vzkřísit polomrtvé Divadlo Na Fidlovačce, které řídil nejprve on a později ona. Dali vzniknout řadě skvělých divadelních her, jejich kamarádství se jim ale zachránit nepodařilo.

Když se loni na podzim podařilo stále krásné herečce Elišce Balzerové (66) znovu zachránit nuselské Divadlo Na Fidlovačce před krachem, všichni její kolegové z branže jí děkovali a gratulovali. Její letitý přítel, herec Tomáš Topfer (65) mezi nimi však nebyl. Přitom stál v roce 1998 u samotného zrodu tohoto malého pražského divadla a sám ho také několik let, než předal svou funkci právě Elišce Balzerové, řídil.

Spory kvůli penězům

„ Když jsme naše divadlo zakládali, byli jsme na to s Tomášem dva. Říkali nám „máma a táta,“ vzpomíná bývalá principálka Divadla Na Fidlovačce a dodává, že jí celá vzniklá situace mrzí. Spory s dávným kamarádem Topferem odstartovaly právě v době, kdy začaly samotnému divadlu docházet finance. Herec si tehdy sbalil si svých pět švestek a odešel tehdy do nedalekého Divadla Na Vinohradech, kde se stal uměleckým šéfem.

Prý šel jen za lepším

Balzerová tak zůstala na všechno sama a svému bývalému kolegovi vyčítá, že ji nechal na holičkách a odešel prostě za lepším. „ On si to vyhodnotil tak, že mu bude jinde líp. Nejde o nic osobního,“ sdělila před časem Topferova známá s tím, že kdyby se Balzerová podívala na celou věc bez emocí a osobního zájmu, musela by uznat, že bylo Topferovo rozhodnutí správné.
Ona sama se však výzvě o záchranu divadla postavila a s pomocí bohatých mecenášů se jí podařilo Divadlo Na Fidlovačce zachránit. Na funkci ředitelky však rezignovala a věnuje se už jen svým divadelním rolím. Potká se někdy se svým dávným přítelem Tomášem Topferem alespoň na jevišti?

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden