Můj kousek štěstí

Říkalo se, že je Angelice i podobná

Můj kousek štěstí

Svůj hlas propůjčila světovým kráskám, dnes hraje často role protivných, nepřejících žen...

Se spisovatelem Janem Otčenáškem (†54) měla Libuše Švormová (87) italskou domácnost, s nynějším manželem Jaroslavem Paterou (69) si žije poklidně.

Přála si být profesorkou přírodopisu, četla Klíč k určování rostlin, přesto však zamířila na brněnskou Školu uměleckých řemesel. Vypadalo to, že z ní bude grafička, ale ani to se nestalo. „Vyhrálo divadlo. Ráda jsem si četla divadelní hry a texty jako knížky. Užitá grafika musela jít stranou,“ vzpomíná Libuše Švormová (87).

Když zhlédla Balzacovu Evženii Grandetovou v hlavní roli s Danou Medřickou (†62), šla domů úplně oslněná a říkala si: „Takhle hrát divadlo, to bych byla šťastná!“ Ostatně vtáhnout ji do umění, především do hudby, se snažil odjakživa její tatínek. Byl by nejraději, kdyby studovala zpěv, na to ale

Zbývá vám 83% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden