Můj čas na kafíčko

Riskuje Rychlý své zdraví pro slávu a peníze? Život má vzhůru nohama!

Seriálový idol ovládl obrazovky. Hraje v Ordinaci, moderuje pořad pro kutily a každou sobotu řádí v televizní show!

Přestože by se měl kvůli prodělanému infarktu Petr Rychlý (50) šetřit, nabral si na sebe víc práce, než je schopný zvládnout. Vydělává, seč mu síly stačí, aby zabezpečil své dospívající děti a manželku, a na odpočinek nemá vůbec čas. Proč nemůže říct: Dost!?  

V posledních týdnech zažíval Petr Rychlý (50) skutečné peklo. Sáhl si až na samé dno a pak toho hořce litoval. Úspěšná televizní soutěž Tvoje tvář má známý hlas nechává své soutěžící pořádně trpět při trénincích. Proč se k této náročné zábavě propůjčil i Petr Rychlý? Bylo to kvůli penězům? Svou výhru soutěžící odevzdávají na dobročinné účely a za samotné vystoupení také jistě zlaté prase nedostanou. Navíc se Rychlý před pár dny přiznal, že sám už investoval do zakoupení hudební aparatury, aby mohl doma zkoušet zpěv, desítky tisíc korun z vlastní kapsy! Stojí mu to za to, aby se takto zviditelňoval?

Byl úplně na dně

Aby odehrál jedno pár minutové představení, musí projít dlouhými dny potu a dřiny. Není se čemu divit, že si tak fyzicky náročná soutěž vyžádala daň nejen na něm, ale i na ostatních soutěžících. Žádný z nich nevěděl, do čeho jde. „Sáhli si na dno a mleli z posledního. Dokonce se proslýchá, že někteří soutěžící uvažovali, že kvůli náročným tréninkům ze soutěže odstoupí,“ prozradil zdroj z natáčecího štábu. Nejhůře na tom byl Petr Rychlý a Ivana Chýlková (52). Je jasné, že v padesáti letech se nedá udržet tempo s o třicet let mladším Adamem Mišíkem (20)  „Nevím, jestli jsem nadšený. Je to sestříhaný tak, aby to vypadalo jako jeden velký mejdan, ale přišel pátý týden a hlava už mi to nebere,“ přiznal Rychlý. Prý teď lituje, že do soutěže vůbec šel. Sám totiž dobře ví, že už dávno není nejmladší. Ani Chýlková na tom se silami není moc dobře. „Mám pocit, že už jsme na konci, já teda se silami jsem na konci určitě,“ říká unavená Chýlková. Deseti týdenní peklo jim už ale naštěstí skončilo. A Petr Rychlý je o pár desítek tisíc chudší, jelikož aby se na každé představení připravil, jak nejlíp umí, koupil si domů mikrofon, mixážní pult a bedny. Vyplatí se mu vůbec celá ta dřina?

Kvůli televizní soutěži si sáhl až na dno.

Za Ordinaci přes 11 milionů!

Kvůli penězům do soutěže jistě nešel, je totiž známo, že jen za natáčení seriálu Ordinace dostal už víc než jedenáct milionů korun! A že je kvůli penězům schopen obětovat mnohé, dokázal už v roce 2012. Během natáčení Ordinace ho totiž postihl infarkt, kvůli kterému si na sebe dodnes musí dávat obrovský pozor. Jenže kvůli soutěži Tvoje tvář má známý hlas v kombinaci s natáčením Ordinace riskoval znovu! Zdraví, nezdraví, každý den začínal nový maratón povinností a velkého vypětí. Podepíše se na něm shon z posledních pár týdnů? Možná se musí ohánět ještě víc než dřív, protože stále ještě dluží peníze, o které přišel kvůli nepovedenému podnikání. Nejspíš nevěděl, co všechno obnáší vlastnit a provozovat luxusní italský butik na Václavském náměstí. A tak musí splácet dluhy. „Kdo nic nedělá, ten nic nezkazí. My jsme si prostě na ta horká kamna museli sáhnout,“ vysvětluje důvod svého rozhodnutí Rychlý, který se do podnikání pustil společně se svou manželkou Janou Rychlou (46). Ještě že nakonec zůstal u toho, co mu jde ze všeho nejlíp: U herectví! Ovšem nebýt jeho slavného kolegy, vůbec by Petr Rychlý hercem nebyl!

Zamiluje se primář Mázl do exotické kolegyně?

Slavným se stal díky Lábusovi

Svou kariéru rozjížděl v hospodě u piva. Sice přímo nečepoval, zato tamní štamgasty bavil tím, že napodoboval zvuky. A nejspíš se mu to dařilo tak dobře, že si ho všiml i Jiří Lábus (66)! Oba byli ve správný čas na správném místě. „Dělal jsem pomocí pytlíku závody motorek. V tom mě někdo chytl za rameno a zeptal se, jestli nechci vystupovat v televizi. A to byl Jiří Lábus,“ vzpomíná Rychlý. Pak už šlo všechno rychle. Zanedlouho totiž začal moderovat pořad Ptákoviny a o dva roky později divácky velmi úspěšné Natoč to! a Rychlý prachy. Všichni si ho do povědomí zapsali jako komika, který pobaví při každé příležitosti. Seriál Ordinace v růžové zahradě a televizní soutěž Tvoje tvář má známý hlas ho zas posunula do sféry těch nejlepších současných herců, kteří zahrají cokoliv, kdykoliv a kohokoliv.

Hrozí mu další infarkt?

V současnosti nezažívá zrovna nejlepší období. Začátkem roku skolila jeho bývalého tchána mrtvice a celá rodina se bála o jeho život. Doufali ale, že když přežil klinickou smrt i rakovinu, dostane se z toho i teď. Jenže Petr rychlý je kvůli velkému zápřahu z natáčení televizní show se silami u konce. Do toho samozřejmě dál natáčí Ordinaci a moderuje televizní pořad pro kutily. Za jeden natáčecí den si prý vydělá patnáct tisíc korun a to už si každý rozmyslí, zdali jít do práce, nebo se válet doma na gauči. Nepodepíše se to ale na jeho zdravotním stavu? Co když ho jednoho dne znovu dostihne infarkt uprostřed natáčení?

Žene se za penězi kvůli manželce?

Rychlý stále živí své ještě nezletilé děti, syna Petra (11) a nevlastní dceru Denisu (16). Ta se navíc dala na profesionální tenisovou dráhu a ta něco stojí. Jenže jejich slavný otec by jim snesl i modré z nebe a tak neváhá obětovat cokoliv, jen aby jeho děti měly všechno, co si přejí. Navíc manželka Jana hraje také tenis. „Vrátila se na tenisové kurty, kde trénuje děti,“ říká Rychlý. Jenže bez jakéhokoliv nároku na plat. Působí totiž jako dobrovolnice. Živí celou rodinu jen Rychlý? „Uspět, obstát, zabezpečit!“ To je životní krédo známého baviče a tak rád platí všechny touhy svých dětí i manželčiny oblíbené nákupy. Jenom aby se pak rodina jednoho dne nedivila. Padesátka sice není žádný věk, ale nemocné srdce by se podceňovat nemělo.

S manželkou Janou Rychlou

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden