Moje šťastná hvězda

Rozdělí Jana Rosáka a Karla Šípa rivalita?

Hádají se o své show?

Karel Šíp:  Kritikou na jeho účet nešetřil!

Moderátor KAREL ŠÍP (71) umí být zábavný, ale také hodně kritický. A když na to přijde, kamarád nekamarád, svůj názor si rozhodně nenechává pro sebe.

Moderuje Všechnopárty a někteří o něm říkají, že je takový „všerozum“. Nedělá mu problém kritizovat fotbalové reprezentanty nebo divadelní hru, ve které účinkuje jeho dobrý kamarád. Ne že by na to neměl nárok.

Sám je scenárista a textař. Neudělal ale výjimku ani v případě Jana Rosáka, který ho osobně pozval na divadelní představení Stvoření světa – bez cenzury, ve kterém hraje hlavní roli Boha. A Šíp vůbec neřešil, že jsou přátelé, a vyjádřil se k němu zcela bez servítků.

Kde je humor?

Neskrýval rozladění z toho, že přestože je představení prezentováno jako legrace, podle něj nebylo, čemu se smát. Dal najevo, že nechápe, že něco takového vůbec vzniklo. „Je to tříhodinové představení a je tam hrozně moc textu,“ diví se moderátor, že podle něj tak nezábavnou hru přesto pustili na veřejnost. Největší záhadou ale pro Šípa je, že ten seriózní kultivovaný Rosák má účast v něčem takovém zapotřebí.

Není komik

Společně s JOSEFEM ALOISEM NÁHLOVSKÝM (66) se Šíp shodl v tom, že Rosák není žádný srandista. Uznání prý zaslouží jako moderátor, ale vlastní legraci podle nich dělat nesvede. Oba pánové míní, že jediná možnost, jak by mohl být sám od sebe zábavný, je, že by musel mít od někoho k dispozici dobře napsaný text. „Aby na tom nemohl nic zkazit,“ říká poněkud zákeřně Šíp.

Kdysi byl nejslavnější moderátor. Na jeho místě je dnes Šíp a nenechal na jeho práci nit suchou.

Jan Rosák:  Chystá pro něj drsnou odvetu?

Kritiku od kamaráda a kolegy se moderátor JAN ROSÁK (68) snaží vnímat s nadhledem. Přesto je zřejmé, že ho Šípova slova zrovna nepotěšila.

Pravdou je, že dávno pryč jsou ty časy, kdy jako sympatický moderátor patřil k nejpopulárnějším televizním tvářím. Na televizních obrazovkách je nyní k vidění víceméně jen v reprízách těch kdysi oblíbených pořadů.

Své moderátorské profesi se ale věnuje stále. Má svůj pořád v Českém rozhlase a uvádí různé společenské akce. Tedy je to stále ten seriózní Rosák, jak Šíp zmiňoval. Možná si je vědom, že vlastní humor dělat neumí, protože na pomluvy kamaráda nic peprně vtipného nevymyslel.

Je mu vděčný?

Naopak překvapil, když dal najevo, že na Šípově kritice není nic špatného. Podle Rosáka jeho kolega udělal přesně to, co měl. Je možné, že je rád, že se Karel takto drsně vyjádřil, protože tím divadelní představení zviditelnil a udělal mu reklamu. A možná právě proto se momentálně nepustil do žádné osobní slovní přestřelky. Znamenalo by to také, že účinkování ve Stvoření světa je pro Rosáka opravdu důležité. Ať už kvůli přivýdělku, nebo kvůli příležitosti mít opět své diváky.
Tedy i za cenu toho, že někteří na jeho práci nenechají nit suchou.

Drby jsou potřeba

Stárnoucí Rosák tvrdí, že takové pomlouvání mezi kolegy a kamarády je správné, a proto se na něj za to nezlobí. Jako by nepřímo přiznával, že je za Šípovu reakci rád. „Splnil svůj úkol,“ tvrdí někdejší tvář pořadů Riskuj nebo Videostop.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden