Můj kousek štěstí

Simona Stašová muže dusila láskou

Herečka zažívala samé milostné karamboly. Dnes už ví, co dělala špatně.

O herečce Simoně Stašové (61) se rozhodně nedá říct, že by měla nenaplněný život. Naopak. Vychovala dva skvělé syny, zažila vášnivou zamilovanost, vdala se a vedle toho si dokázala i ve stínu své slavné matky, herecké klasy Jiřiny Bohdalové (85) vybudovat vlastní úspěšnou kariéru.

Přesto je v bytí Simony Stašové veliká propast, jenž musela překlenout. Nikdy nedokázala najít trvalou lásku, která by jí doprovázela až do stáří, o čemž vždy snila. Nejspíš to ale není jen náhodou. Simona sama odhalila, čím od sebe vždy muže odpudila!
O ctitele nikdy neměla nouzi. Muže okouzlovala sexappealem a elegancí, které jí vydržely dodnes. Přesto jí žádný vztah nevydržel. Jejím prvním mužem byl herec Pavel Trávníček (66). Simona se do něho zamilovala pro jeho urozený šarm.

Jenomže život vedle něho nebyla žádná pohádka. "Pavel Trávníček byl princ, vzala jsem si prince, jenomže s princema se hrozně blbě žije," nechala se slyšet Stašová. Herečka o soužití s Trávníčkem nerada mluví.

Proslýchá se, že k rozpadu manželství přispěly jeho alkoholové eskapády. "Hodně pil a byl agresivní," řekla o něm před několika lety jeho bývalá přítelkyně Olga Želenská (56). Helena Dytrtová (55), se kterou má Trávníček syna Pavla, zase tvrdila, že se po jeho napadení několikrát musela nechat ošetřit na pohotovosti.

V každém případě to byl on, který ženy opouštěl. Kdo ví, co všechno stálo za konflikty se Stašovou. "Byla jsem bezdětná, volná a trochu smutná," vzpomíná herečka na dobu, když poznala italského profesora a kritika Eusebia Ciccottiho (61).

Seznámili se na studentském festivalu v Karlových Varech. Okamžitě ji zaujal jeho italský temperament, pro jižany měla herečka vždycky slabost. "Pamatuji si jeho anglický přízvuk, představil se mi jako žurnalista.

Chtěl se mnou udělat rozhovor o našem filmu," vzpomíná Simona. Vzešla z toho láska jako trám. Vzali se a měli spolu syna Marka (29). Podle všeho ale horoucí city byly především ze Simoniny strany. I když se po čase rozvedli, Stašová stále považovala jejich vztah za neuzavřený a doufala, že se k sobě zase jednou vrátí.

"Nikdy jsem ho nevymazala ze svého života," svěřila se. Až jí do srdce vstoupil třetí osudový muž, kolega Pavel Skřípal (60).

Stašová se do něho doslova zbláznila. Porodila mu syna Vojtu (21) a toužila si ho vzít. Mělo to ale jeden háček. Herec byl ženatý a od manželky se nechtěl odpoutat. Nějaký čas tak vedl dvojí život a Simona doufala, že se její láska konečně rozvede.

Jenomže to se nestalo. Herečka se kvůli tomu velmi trápila, drásalo jí to srdce. Proto nakonec usoudila, že bude lepší, když i tenhle vztah ukončí. Simona je přesvědčená, že ví, proč se jí nikdy nepodařilo udržet si muže.

Chybou je prý její přehnaná láska! "Já jsem svý mužský umilovala k smrti, udusila jsem je svou láskou," přiznává s tím, že by to ale nedokázala jinak. "Taková jsem a kdyby se můj život opakoval, neuměla bych milovat míň," zamýšlí se.

Naštěstí ale umí své partnerské nezdary brát s nadhledem a humorem. "Snažím se vidět všude trochu legrace, prostě najít ji i v těch dramatických momentech," říká.

Eliška Fejt Frühaufová

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden