Moje šťastná hvězda

Simona Stašová: O tatínka se už nezvládá starat

Sama na něj nestačí!

Zatímco se ještě před pár měsíci nechala SIMONA STAŠOVÁ (62) slyšet, že chce mít tatínka co nejblíž sobě, aby se o něj mohla starat, dnes je všechno jinak. Kvůli svým synům se odstěhovala za Prahu a svého tatínka umístila do domova pro seniory! Co se stalo?

Myslela si, že se o tátu BŘETISLAVA STAŠE (89) dokáže postarat sama. Proto mu v Praze pořídila byt s veškerým komfortem, aby se tam cítil co nejlépe. Poté, co minulý rok zkolaboval a bojoval o život, se o něj herečka bojí čím dál víc. Jenže když se nakonec tatínek do Prahy nastěhoval, zjistila, že sama na něj nestačí!

NEMÁ ČAS O NĚJ PEČOVAT

Proto musela zvolit radikální řešení, na které sice přistoupila velmi nerada, ale nic jiného jí nezbylo. Už jen proto, že mu nemohla věnovat celodenní péči, kterou potřebuje. A tak ho přemístila do luxusního domova pro seniory v pražských Kunraticích. Na nepohodlí si tu rozhodně stěžovat nemůže. Údajně má bydlet v bezbariérovém bytě, kde má hned vedle restauraci s kavárnou, knihovnu a venku rozlehlý park. Ale co mu život rozhodně neulehčuje, je skutečnost, že ho teď jeho dcera vídá čím dál méně. A to hlavně od doby, kdy se kvůli tomu, aby synové se svými rodinami měli kde bydlet, odstěhovala mimo Prahu. Přesto se ho podle svých slov snaží herečka navštěvovat tak často, jak jen to jde, a udělat otci pobyt v místním domově důchodců co nejpříjemnější.

ZAŘÍDILA MU VEŠKERÝ KOMFORT

Dokonce prozradila, že se tu její otec může věnovat tomu, co dělal celý život – seismografii neboli studování zemětřesení. „Přivezla jsem mu všechny knížky a diapozitivy, takže si pořád pracuje na astrovlivech na oblasti zemětřesení. “ Jenže život v takovém domově seniorů není vůbec levná záležitost. Samotný pronájem bytu tu vyjde na 30 000 korun měsíčně. Spoustu dalších peněz vynaloží za ošetřovatelku a jiné služby, které aréál nabízí. Nejspíš má ale Stašová peněz dost a placení účtů za tatínka ji netrápí. Přesto by možná on sám byl raději, kdyby mohl poslední léta strávit se svou milovanou dcerou a její rodinou. To ale vzhledem k její vytíženosti nepřichází v úvahu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden