Moje šťastná hvězda

„Šlechtičnu“ drží nad vodou, že manžel odešel jako král

Moje šťastná hvězda

Její osudovou láskou se stal muž, kterému původně vykala. Nakonec spolu strávili přes čtyřicet krásných let. Když zemřel, věděla, že se tak stalo přesně, jak chtěl.

Herectví pověsila MAGDA VÁŠÁRYOVÁ (74) na pomyslný hřebík už před více než třiceti lety. Přesto pro nás navždy zůstane Marketou Lazarovou nebo paní sládkovou z Postřižin.

U posledního snímku, v němž Magda Vášáryová (74) hrála, najdeme letopočet 1990. Byl jím film Soukromé životy slovenského režiséra Dušana Hanáka (84). Pak už se její životní cesta ubírala jiným směrem a herectví považuje za uzavřenou kapitolu.

Odmítla i nabídku na účinkování v oscarovém Koljovi a „její“ postavy se pak skvěle zhostila Libuše Šafránková (†68). Leckoho zarazí, že se hraní vzdala v době, kdy konečně natrvalo vystoupila ze stínu své stejně půvabné a talentované sestry Emílie Vášáryové (80) a v nejlepším věku. Ale Magda se netají tím, že hraní pro ni znamenalo spíše jedinou schůdnou cestu, co dělat v době, kdy se nemohla věnovat tomu, co vystudovala.

Tvrdí také, že hrát znamená být někým vlastně manipulován – ať už autorem textu nebo režisérem – a to ona nemá ráda. Navíc žena její inteligence hledala

Zbývá vám 87% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden