Moje šťastná hvězda

Marek Eben a Markéta Fišerová: Smrt dítěte a ochrnutí!

Jen málokterý pár by dokázal ustát to, co spolu překonali MAREK EBEN (65) a MARKÉTA FIŠEROVÁ (63).


Dnes Marek Eben (65)Markéta Fišerová (63) platí za jeden z nejstabilnějších párů českého showbyznysu, bývaly ale doby, kdy je osud srazil na kolena. I přes veškeré těžkosti, které jim život připravil, však spolu zůstali a dokázali bok po boku překonat téměř nemožné.


Narodila se předčasně


Svého času byla Fišerová považovaná za jednu z našich nejkrásnějších hereček. Mohla mít, koho chtěla, ale nakonec se zamilovala do charismatického Ebena a v roce 1982 se vzali. Následující tři roky byly jako z pohádky. Dařilo se jim jak v soukromí, tak i v práci. Rok 1985 se ale pro ně stal osudným.


S kolegyní Terezou Kostkovou.

Herečka se nejprve potýkala s obyčejnou chřipkou, pak se ale u ní objevil zánět srdečního svalu a tuberkulózní nález na plicích. Když se ze všeho dostala, otěhotněla.

Vytoužená dcera Terezka se však narodila už v sedmém měsíci, a pár dní po porodu bohužel zemřela. V tu dobu ale ještě netušili, že je již brzy čeká další velká rána, která ovlivní celý jejich život.

Skončila na vozíku

V roce 1986, v den, kdy Fišerová slavila 26. narozeniny, utrpěla mozkovou příhodu. „Dívala se na televizi, obraz se jí začal podivně mlžit a najednou ji tak silně rozbolela hlava, až křičela bolestí,“ popsala rodinná přítelkyně, herečka Světlana Nálepková (62).

Poté upadla do bezvědomí a probrala se až za sedm týdnů. Nicméně zůstala ochrnutá. Později se díky rehabilitacím začala alespoň trochu hýbat. Dodnes se však bývalá herečka pohybuje jen díky invalidnímu vozíku.

Marek Eben jí ale stál vždy věrně po boku a ani na chvíli nepomyslel na to, že by ji opustil, ačkoli přiznal, že ho trápí, že jim osud nedopřál potomky...

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden