Můj čas na kafíčko

Špinarová bojovala o život do poslední chvíle! Smrt si pro ni přišla na koncert!

Nikdo tomu nemohl uvěřit! Milovaná pěvecká legenda Věra Špinarová (+65) začala zpívat jako energická bohyně na svém koncertě, ale vzápětí se jí zastavilo srdce a ztratila vědomí. Nepomohl ani rychlý převoz vrtulníkem. Dalo se smutnému konci zabránit?

Legendární zpěvačka Věra Špinarová (+65) zemřela tak, jak by si asi většina jejich kolegů ze showbyznysu přeje: Na milovaném hledišti, či pódiu. Česká Janis Joplin (+27) zemřela nečekaně při tom, co měla nejradši: Při zpěvu pro své věrné fanoušky. V ten den měla od rána skvělou náladu, vtipkovala a se svým životem prý byla spokojená. Tak rychlý a nečekaný konec jejího odchodu byl pro celý národ neuvěřitelným šokem! Co přesně se stalo?

Z prvního manželství jí zbyl jediný osudový muž - její syn Adam.

Přehlížela varovné signály

Věru sužoval už delší dobu vysoký tlak a také chronická plicní nemoc. To všechno ale pěnice z Ostravy nebrala na úkor své milované práce příliš vážně. Ačkoliv trpěla úzkostnými stavy trémy před každým svým koncertem, nadupané haly plné jejich skalních fanoušků pro ni byly největším potěšením. „Věra je šťastná, když má plné sály lidí, když ty koncerty jsou úžasné. Zpívání je u ní na prvním místě. Úplně se vždycky rozzáří, když vejde na pódium,“potvrdil i její syn Adam Pavlík (42), který byl zároveň jejím manažerem. Už loni ale měla během turné se zpěvačkou Petrou Janů (64) zdravotní problémy. Strávila pak dlouhé dva měsíce v nemocnici s těžkou virózou. Další varování přišlo před pouhými čtrnácti dny při vystoupení v Karlových Varech, kdy si zpěvačka zapomněla vzít své léky na vysoký tlak. Tehdy se ještě na pódium zvládla po několika minutách a rychlém zásahu záchranky vrátit. Tentokrát už to ale její tělo nezvládlo!

V osudový den prý byla spokojená a šťastná.

Srdce jí zradilo dvakrát

Vyprodané čáslavské divadlo minulou středu večer bylo součástí plánovaného koncertního turné naší malé velké rockerky s tím největším hlasem. Stihla ale pro své fanoušky odzpívat jen pouhé dvě písničky. Pak se jí náhle udělalo špatně a s omluvou odešla do zákulisí. Znovu se jí už ale její příznivci nedočkali. Srdce ji krutě a nemilosrdně zradilo! Nestačilo ani okamžité oživování synem Adamem a doktorkou ze záchranné služby přítomnou přímo v sále, ani rychlý převoz do pražské nemocnice Motol vrtulníkem. Milovaná zpěvačka po dvou zástavách srdce a pěti dnech umělého spánku plných obav a nadějí v neděli večer posledním výdechem prohrála svůj životní boj. „Když jsem za mámou do špitálu dorazil, tušil jsem, že je konec. Téměř čtyřicet minut bez kyslíku jí nenávratně poškodilo mozek,“ prozradil syn Adam. Doufal, že se přesto stane zázrak. Ten se bohužel nekonal…

Jednoho dne se vrátíš!

Po oznámení o odchodu pěvecké legendy se spustila lavina vzkazů od jejich fanoušků a kolegů. Nejsilnější byly hlavně ty od přátel nejbližších. Jedním z nich byl i herec a hvězda show Tvoje tvář Martin Dejdar (52), který se právě díky soutěži a náhodnému losu imitovat Věru Špinarovou setkal s úžasnou zpěvačkou jako jeden z posledních. „Její smrt mi je strašně líto. Nikdy nezapomenu, že jsem byl jedním z posledních, kdo si s ní mohli popovídat, zazpívat si její nejslavnější písničku a ještě jsem od ní dostal pochvalu,“ vzpomíná na společné chvíle Martin. Rocker a zpěvák skupiny Olympic Petr Janda (74) přiznal, že prý konec fenomenální zpěvačky tak trochu čekal po tom, co se s ní v létě na koncertu bavil naposledy. Přiznala mu, jak moc už se cítí vyčerpaná a přemýšlela o tom, že s koncertováním už musí skončit. Jenže její rozhodnutí pokračovat v neustálém koncertování i při obrovské vyčerpanosti už ale nikdo zpátky nevrátí.

V lásce měla vždycky smůlu

Energická rockerka trpěla nejvíc vždy, když ji opustil osudový muž jejího života a ona zůstala na všechno sama. S prvním manželem hudebníkem Ivem Pavlíkem (83) založila kapelu a měla syna Adama, ale po jeho nevěře, kdy ho nachytala v jejich autě, už mu nikdy nevěřila a spadla klec. Ivo pak našel štěstí po boku zpěvačky Heidi Janků (54). S tou měla Věra na podzim jet dvouměsíční koncertní šňůru Věra Heidi Tour 2017 s osmi zastávkami i v Praze a rodné Ostravě. Druhé manželství se zpívajícím bubeníkem Vítězslavem Vávrou (63) skončilo tak rychle, jak začalo. Oficiálně sice trvalo šestnáct let, ale Věra ho bere spíš za ztrátu času. „Neměli jsme se brát, to bylo zbytečný,“ přiznala. Vztah na dálku plný flámů a nevěr protahovala zbytečně dlouho. Rozvodem tak přišla nejen o manžela, ale i o kapelu Nota Bene, která se kvůli tomu rozpadla. Zklamání a žal pak Věra utápěla nějaký čas v alkoholu. Spřízněnou duši se snažila najít ještě u o třináct let mladšího Michala Hlobila (52), se kterým žila sedm let, ale ani tento vztah nevydržel. Věra se rozhodla žít sama.

Do dvou let už chtěla skončit!

Zpěvačka s nepřekonatelným hlasem musela svému synovi Adamovi slíbit, že během dalších dvou tří let svou kariéru nadobro pověsí na hřebík a bude si konečně užívat zaslouženého odpočinku na své milované a opravené chalupě v Pohořílkách u Fulneku. Tu koupila a přestavěla hlavně kvůli své rodině. Tedy právě pro syna Adama, jeho manželku Jarku a milovanou vnučku Johanku (14). Ti jsou také jediní dědicové zhruba čtyřmilionové chalupy s vyhřívaným bazénem a také milionového bytu v Ostravě. Rodina pro ni totiž byla vším! A to i ta původní! S jejím bratrem Lubošem Špinarem (+28) byli do jeho podivné a neobjasněné smrti na Štědrý den roku 1980 jako nerozdělitelná dvojčata. Celé nešťastná příhoda Věru krutě zasáhla. „Bude se to se mnou táhnout až do doby, než umřu já. ‚Pak řeknu, fajn brácho, jdu za tebou‘, “ řekla nedávno Věra. Sama tehdy neměla tušení, jak brzy budou její slova platit…Jak brzy ji její bratr v nebi sevře v náruči…

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden