Moje šťastná hvězda

Stal se pro Ebena vztah vězením?

Je zcela oddaný nemocné manželce

Situace, do níž se před lety dostal MAREK EBEN (58), mu obrátila život vzhůru nohama. A nejen jemu, hlavně MARKÉTĚ FIŠEROVÉ (56), jeho manželce, která po těžké mrtvici ochrnula. Moderátor se o ni od té doby stará a svůj život odložil na druhou kolej.

Zatímco jedni k oblíbenému moderátorovi vzhlížejí a obdivují, jak se k rodinné tragédii postavil, druzí nad jeho počínáním nevěřícně kroutí hlavou. Vždyť kdo by mu mohl mít za zlé, kdyby zatoužil po normálním životě a po rodině? Jenže tuto variantu v sobě Marek zřejmě už před mnoha lety hluboko pohřbil a rozhodl se oddaně věnovat své manželce Markétě, která je od svých šestadvaceti let upoutána na invalidní vozík.

Necítí se ale přece jen moderátor ve vztahu tak trochu jako ve vězení? A z čeho má největší obavy? Štěstí mu nepřálo Psal se rok 1982, když si Eben bral krásnou a talentovanou herečku Markétu Fišerovou.

Jenže štěstí jejich vztahu zřejmě nepřálo. Pouhé čtyři roky po svatbě přišli mladí manželé o předčasně narozenou dceru TEREZKU. Ta se narodila v sedmém měsíci těhotenství a za několik dní zemřela. Manželé byli pochopitelně zdrceni, následná tragédie však s jejich životy otřásla nepochybně mnohem více.

V den svých 26. narozenin postihla Markétu zničehonic těžká mozková příhoda. „Dívala se na televizi, obraz se jí začal podivně mlžit a najednou ji tak silně rozbolela hlava, až křičela bolestí. Pak upadla do bezvědomí a probrala se až za sedm neděl,“ vzpomínala Ebenova kamarádka SVĚTLANA NÁLEPKOVÁ (56).

Stav Fišerové byl velmi vážný. Ona ale přežila a postupem času se vrátila do života. Ochrnula ale v obličeji i na celém těle. V obležení žen Stálo to však mnoho úsilí nejen ji, ale i jejího muže, který svůj vlastní život odložil na vedlejší kolej a obětoval ho své invalidní ženě.

„Marek se snažil nadlidsky sám,“ uvedla Nálepková. Jak to ale všechno zvládal? Eben neskrývá, že to pro něho bylo velmi těžké období a nebýt prý Boha, ke kterému se pravidelně obrací, celou situaci by nejspíš nezvládl.

Nejsou to však jen prosby týkající se síly a odhodlání, ale také prosby, aby nebyl uváděn v pokušení. Vlivem své práce je doslova dnes a denně v obležení půvabných žen, které mu dávají své sympatie najevo. „Já se bojím, aby to pokušení nepřišlo,“ přiznal se Eben, který ale byl ženě vždy věrný.

Markéta Fišerová byla v mládí opravdu krásná žena.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden