Můj čas na kafíčko

Stelle Zázvorkové srážela matka sebevědomí a tak raději utekla z domova!

Můj čas na kafíčko

„Vždycky jsem chtěla být něčím víc než jen tou holčičkou, co ani není moc hezká.“

Oblíbená česká herečka Stella Zázvorková (†83) nikdy neztrácela elán a optimismus. Vyrovnala se s rozvodem a nezlomila jí ani velká osobní tragédie.

Zatímco s otcem, významným architektem Janem Zázvorkou (†79), vycházela Stella velmi dobře a měla ho v úctě, s matkou to bylo horší. Ačkoliv mezi nimi nepanovalo vyloženě nepřátelství, přesto jí maminka často srážela sebevědomí.

V patnácti raději utekla z domova

Rodina byla zámožná a obývala prostorný dům na Letné, odkud bylo krásně vidět na Hradčany. Stella měla ještě staršího bratra Jana (†76), který šel ve stopách otce a stal se rovněž architektem se specializací na filmy.

Otec byl tak trochu bohém a tyto povahové rysy po něm Stella zdědila. Matka byla spíše snobská a upjatá. Považovala se za

Zbývá vám 83% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden