Můj kousek štěstí

Strach se stal součástí jejího života

V žádné české rodině není snad tolik celebrit jako u Žilkových a Stropnických. Možná je to tím, že se v jejich početné domácnosti mísí kultura s politikou, jedno je však jisté. Žilková (54), Stropnický (59) i jejich děti jsou už od loňského léta v ohrožení.

Anonymní dopisy, výhružky a strach o holý život. Takové jsou už od loňského léta dny a noci známé české herečky a moderátorky Veroniky Žilkové (54) , jejího politicky angažovaného manžela Martina Stropnického (59) a v neposlední řadě také jejich dětí, kterých mají dohromady celkem šest. V luxusní vile na pražském Suchdole už však dávno všechny děti nebydlí. Naštěstí. Poslední rok tam totiž není zrovna bezpečno. Od útoku zápalnými lahvemi na jejich sídlo uplyne v červnu už rok, soud s viníkem, kterého určilo podrobné policejní vyšetřování, však není stále u konce. Avšak anonymní dopisy plné výhružek a zvrhlostí, které začaly rodinu slavné herečky a ministra obrany loni zaplavovat a ohrožovat, chodí vesele dál. „Jsou velmi útočné a stresující. Vyhrožují všem. Manželovi, dokonce i jednotlivě dětem. A nejde o žádné malicherné výhružky. Vyhrožují likvidací celé rodiny. Nabodnou nás na kůl, děti oběsí... Došli až tak daleko, že posílají fotky dětí a názorně vysvětlují, co s nimi udělají,“ svěřila se Veronika Žilková, která má o svou rodinu oprávněný strach.

Veronika Žilková s dcerou

Může za to Stropnického funkce?

Všechno zřejmě souvisí s funkcí ministra obrany, kterou manžel známé herečky Stropnický už dva roky vykonává. „Musí to jednoznačně souviset s mojí současnou funkcí, patrně to může být reakce na nějaké moje názory či kroky, které dělám na ministerstvu,“ prozradil po loňském útoku zápalnými lahvemi na jejich dům Stropnický. Čtyři zápalné lahve, které v červnu loňského roku letěly vzduchem a mířily dle později provedené policejní expertízy na dětské pokoje, naštěstí žádnou škodu na životech ani na majetku nezpůsobily. Byly prý však plně funkční a kdyby se útok zdařil, mohl prý shořet celý dům. „ Strašné pomyšlení, že nás chtěl a chce opravdu někdo zlikvidovat,“ vzpomíná i dnes herečka a mnohonásobná matka. Aktivisté měli tehdy zřejmě špatné informace, Žilková ani Stropnický totiž v inkriminovanou dobu ve vile vůbec nebyli. V horních pokojích suchdolské vily však tehdy spala maminka Žilkové, její syn Vincent (19), který se zrovna vrátil z Anglie, kde studuje, a také hereččin synovec.

Hlídají je bodyguardi

Kriminalisté nakonec určili pachatele, avšak ani téměř tři čtvrtě roku po útoku na suchdolské sídlo slavné rodinky není klid. Jak je to možné? Igor Ševcov, který má údajně celý útok na svědomí, je už obžalovaný a čeká ho soud. Anonymní dopisy s výhružkami však chodí dál a celá rodina má proto strach. Stojí tedy za celou akcí snad někdo jiný? „ Chodí dodnes. A jsou velmi útočné a stresující a tuzemského původu,“ popisuje skvělá herečka děsivou rodinnou situaci, která jí nedá spát. „Je to paradoxní, ale naší rodině prostě vyhrožují za zahraničněpolitickou orientaci České republiky!,“ říká dále Veronika. Kdo chce rodině Stropnického a Žilkové škodit? Odborníci nemají tušení. Snad právě proto povolali k sídlu slavné rodiny bodyguardy, které jednotlivé členy rodiny hlídají doslova na každém kroku. „ Náš život se díky různým opatřením změnil a soukromí opravdu nemáme žádné,“ ztěžuje si stále krásná herečka. Zastrašit se však prý nenechají. A stěhování kvůli bezpečnosti? To prý nyní i přes doporučení z vyšších míst nepřichází v úvahu.
„Ministerstvo obrany nám to nabízelo. Vlastní své vojenské objekty, kde bychom měli mnohem větší bezpečnost. Bohužel ty objekty nejsou bezbariérové, takže by se tam nemohla s námi odstěhovat moje maminka, o kterou se musím denně starat. A dovedete si představit ty řeči?,“ dodává Žilková. Zřejmě jí stále nedochází, co všechno se ale může stát.

.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden