Moje šťastná hvězda

Svoji orientaci netajil, i když ho to málem stálo kariéru

Moje šťastná hvězda

Přestože byl laskavý člověk a vynikající herec, poznal ve svém životě, co vše může způsobit lidská závist. Lidé kolem něj mu dělali ze života peklo.

Ani ve zralém věku neztratil Eduard Cupák (†64) jisté chlapecké kouzlo podtržené jeho nádherně zabarveným hlasem. Tento muž v sobě skrýval silného a statečného ducha.

Kherectví přivedla Eduarda Cupáka (†64) maminka, která mu nejen kupovala knížky, ale vodila ho i do biografů a divadel, kterých bylo v jeho rodném Brně víc než dost. Snažila se mu tak všemožně vynahradit, že zůstal na prahu dospívání bez otce, jehož popravili v roce 1942 nacisté.

Rodinná tragédie

Cupákův otec Václav pracoval během války jako řidič v tiskárně a jako mnoho jiných lidí se zapojil do protiněmeckého odboje. Ale svůj krok nejspíš dobře nepromyslel, protože se poměrně rychle přišlo na to, že

Zbývá vám 90% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden