Moje šťastná hvězda

Svojtka ji opustil až příliš brzy

Den po narozeninách přišla JANA BOUŠKOVÁ (69) tragicky o manžela. Přejela ho tramvaj. Začal každodenní boj.


Osud jí přichystal krutou ránu. Když byly jejímu synovi Honzíkovi necelé tři roky, zemřel mu tatínek, herec a dabér Petr Svojtka (†35).


Když se vracel z představení v Národním divadle, chtěl se svézt na spřáhlech mezi spojenými vozy. Neudržel se, spadl a tramvaj ho usmýkala. Janě Bouškové (69) se zhroutil svět. Tragédie se stala pouhý den po jejích narozeninách.


Peníze byly problém


Nebýt malého kloučka, kdoví, jak by to s ní dopadlo. Herečka však neměla čas na smutek, nemohla se utápět v bolesti. Musela se o syna starat a mimo jiné čelit otázkám, kde je tatínek. „Říkala jsem mu, ať počká do večera, že mu ukážu hvězdičku na nebi, která je jeho tatínek,“ svěřila se Boušková.


Byl její osudová láska, velmi ho milovala.

Přiznala, že se musela otáčet, aby vše finančně utáhla. S klučinou se přestěhovali do menšího bytu, celý ho předělala k obrazu svému. A také začala brát prakticky všechnu práci, která jí byla nabídnuta. „Brouky v hlavě“ tak zaháněla nejlepším možným způsobem.

Manželství s kamarádem

Samozřejmě ale nevěděla, co bude dál. Život jí však ukázal další cestu. Po roce a půl začala randit s dlouholetým kamarádem Václavem Vydrou (67). Studovali spolu už na konzervatoři, byli spolužáci. Herec jí dárky nosil už v době, kdy byla Boušková těhotná a ve spokojeném vztahu.

Po několika schůzkách zjistili, že to půjde. Postupně spolu začali žít, vzali se však až v roce 2006. Ani toto manželství však není bez problémů. Často se mluví o tom, že je Vydra herečce nevěrný nebo že má raději milované koně než ji. Zatím vše ustáli. V redakci věříme, že jim to vydrží.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden